Здраве и красота

Диетата на кралица Елизабет II – тайната на дълголетието

Какво обича да похапва Нейно Величество

01.03.2018г. / 13 02ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият монарх в историята на Великобритания. Достолепната възраст от 92 години, които кралицата ще навърши през април тази година, се дължи не само на добрите гени, но и на полезната диета, която кралицата спазва.

С какво се храни Елизабет II всеки ден разкрива нейният бивш шеф готвач Дарън Макгрейди пред Daily Mail. Ето какво споделя той.

Кралицата пие чаша английски чай с бисквита преди закуска. В чая не добавя захар. Бисквитите не са много подсладени.

Средиземноморската диета – смисълът на правилното хранене

Закуската на Елизабет II представлява малка купа овесени ядки и тост с мармалад. А в някои редки случаи закуската включва и бъркани яйца с парче пушена сьомга, както и малко трюфели.

Тя обожава да изпие чаша джин преди обяд. В него добавя плодов аперитив с парче лимон и много лед.

За обяд кралицата не консумира никакво нишесте. Обядът за нея се сервира в 1 часа и обикновено включва риба върху канапе от задушен спанак или тиквички. Друг любим неин вариант е печеното пиле на скара със салата.

Кралицата избягва храните, богати на нишесте и скорбяла в часовете следобед, както и в повечето дни. Те са по-скоро рядко консумирани от нея. Сред тях са картофи, ориз, паста.

Свързани статии

5 здравословни навика от 5 популярни диети

Следобед Елизабет II пие следващата си чаша английски чай ърл грей с медена или пандишпанена торта, с шоколадова бисквита или плодов десерт.

Като следобедна закуска кралицата обича да си похапва и сандвич с краставица, пушена сьомга, яйце с майонеза или шунка с горчица. За десерт понякога предпочита малка филийка с конфитюр.

Вечерята на кралицата често включва пържола, сервирана с гъби, сметана и уиски. Предпочитано месо от нея е патешкото, гъшето, телешкото, агнешкото или яребицата.

Един час след вечеря кралица Елизабет II обожава да изпие една чаша шампанско.

Разбира се, шоколадът за нейно величество не е табу. Тя обича да си го похапва от време на време.

Както виждаме, диетата за дълголетие на кралицата е страхотна, богата на полезни вещества и вкусове, които биха допаднали на всеки.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
аз ( преди 6 години )
Далеч не е само тази храна, която я държи. В Санкт Петербург има клиника за "богоизбрани", в която веднъж на няколко години пречистват кръвта на пациента, както пречистват урината на хората на хемодиализа, или директно я сменят със свежа и млада кръв. Със сигурност и във Великобритания има такава. Има мощни хранителни добавки за сърцето, ставите, за жизнеността на мозъчните клетки - които са изработен от натурални съставки - при положение, че дори простосмъртните вече имат достъп до подобни, какво остава за Нейно Величество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Читател ( преди 6 години )
Яде и качамак, ама с трюфели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
изи ( преди 6 години )