Здраве и красота

Вълшебна натурална рецепта при стомашни болки

Как да овладеем болката в стомаха без лекарства

08.03.2018г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Болките в стомаха могат да се дължат на много причини. Стомашните спазми понякога са силни и могат да влошат силно ежедневните ни навици.

Стомашните болки могат да се овладеят с лекарства, които обаче имат редица странични ефекти.

Ефикасен еликсир срещу лош дъх

Съществуват алтернативни начини за туширане на болки в стомаха. Някои натурални продукти съдържат полезни вещества, които успяват да намалят възпалението в тъканите, да потиснат секрецията на стомашни сокове, дразнещи лигавицата на стомаха и да неутрализират болката.

Сред тези продукти е тиквата. Прясно изцеденият сок от тиква има магически свойства. С негова помощ можете да стопирате болката в стомаха.

Тиквата съдържа бета-каротин, фибри и много антиоксиданти, които имат свойството да потискат възпалителните процеси в тъканите.

Най-ефикасните видове чай за отслабване

Каква е рецептата за ефикасния домашен лек при стомашни болки:

Направете си ½ литър тиквен сок. Не го прецеждайте, добре е да остане и пулпа в него. Към сока добавете 2 супени лъжици мед и една супена лъжица ябълков или винен оцет. Разбъркайте вълшебното лекарство.

Взимайте по 2 лъжици от сместа на всеки два часа. Болките ще започнат да се облекчават още след първия прием.

Тази полезна смес може да се приема дълго време без странични ефекти. Може само да помогне за успокояването на лигавицата на стомаха и червата.

Тиквата се препоръчва и от гастроентеролозите в диетата по време на лечение на стомашни болки при язва или гастрит.

Коментирай