Здраве и красота

Методи за предотвратяване на отпускане на гърдите

Естествено противодействие срещу гравитацията

26.04.2022г. / 06 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отпускането на гърдите е кошмарът на всяка жена. Дори щастливките, надарени със стегнати гърди, трябва да се стараят да ги поддържат, защото земното притегляне и времето оказват вредно влияние върху гръдната тъкан.

Кои са причините за отпускането на гърдите?

Освен гравитацията и остаряването, гърдите могат да се отпуснат и да изгубят красивата си форма след бременности и най-вече кърмене. Някои заболявания също могат да окажат влияние. Сред тях са туберкулозата, ракът на гърдата, които засягат значително вътрешната структура на гърдите и функционалната тъкан на млечната жлеза. 

4 йога пози за стегнати гърди

Хормоналните заболявания също са силен фактор, който оказва лошо влияние върху плътността и здравината на гръдната тъкан. 

Диетата и начинът на живот, по-скоро лошото хранене и липсата на физически упражнения могат да са в основата на този проблем. 

Кои са най-ефикасните природни начини да забавите или предотвратите отпускането на гърдите?

Упражнения за стягане на гърдите

Упражненията с тежести или собствена тежест напрягат гръдните мускули и допринасят за стягането на гръдната тъкан и повдигането ѝ.

Йога

Йогата не е просто лежерен метод да накарате тялото да си отпочине. Напротив, йога е комплекс от сложни упражнения, които напрягат мускулите повече, отколкото мнозина предполагат. Тя помага и в предотвратяването на досадното отпускане на гърдите. 

Масаж

Правете масаж с леки кръгови движения 2-3 пъти седмично. Този метод помага за стягане и стимулиране на съединителната тъкан на гърдите, която в голяма степен отговаря за тяхната форма. 

Поза

Правилната поза също играе важна роля в предотвратяването на увисването на гърдите. Привеждането напред на тялото и изгърбването измества центъра на тежестта на гърдите като предизвиква допълнително опъване на кожата и подлежащите тъкани. 

Най-честата грешка, която жените правят при избора на сутиен

Свързани статии

Носете специален сутиен

Дамите с по-пищен бюст трябва да му осигурят специална поддръжка. За целта е необходим специален сутиен, който да подкрепя гърдите и да ги предпазва от собствената им тежест. Това се отнася особено при тренировки и физически натоварвания. 

Етерични масла

Маслата от морков, кипарис, копър, лимонова трева и мента са много полезни в масажа на гърдите. Те стягат тъканите и стимулират образуването на колаген. 

Масаж с лед

Масажирайте гърдите с кубче лед за няколко минути. Ниската температура предизвиква стягане на подлежащите тъкани и мускулите. 

Студен душ

Същото важи и за студения душ. Специалисти препоръчват да се редуват топли и студени струи на душа, насочени към гърдите. По този начин се стимулира стягането на съединителната тъкан, мускулатурата на гърдите, както и синтезът на колаген. 

Коментирай