Здраве и красота

4 упражнения, които повишават либидото

Подобряват кръвообращението към малкия таз

14.03.2018г. / 08 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поддържането на добро либидо е от съществено значение и за двата пола в една връзка. Има редица фактори, които могат да повлияят негативно на желанието ви за секс. Започваме от стреса. Нещо, което трябва да се научим да управляваме всекидневно. Да намалиш нивата на стреса е вид упражнение за съзнанието.

Следват начинът на хранене и нашите навици. Полезни храни, които биха могли да поддържат желанието ви за секс са нар, люти чушки, тиквено семе, леща, червен боб, диня, по-чисто месо, ябълки.

Добавете ги към менюто си. И не на последно място физическата активност. Има няколко упражнения, които ако правите редовно биха могли да поддържат желаното настроение в спалнята. Вижте кои са.

Упражненията на Кегел

Нашите коремни мускули поддържат репродуктивните органи и ние можем да придобием контрол над контракциите, които се случват по време на оргазъм, като работим с тези мускулни групи.

Упражненията на Кегел или упражненията за тазовото дъно са вид укрепване на мускулите, които работят върху вътрешните тазови мускули, които чувствате, когато освобождавате и след това спирате потока на урината от пикочния мехур. Повече за ползите от тези упражнения и това как да ги правите може да прочетете тук.

Стречинг

Обикновено свързваме стречинга с фитнес заниманията, но всъщност това са най-добрите упражнения за подобряване на либидото. Опитайте се три пъти седмично да практикувате стречинг с дълбоко дишане.

Според учени тази физическа активност, при която имаме леко разтягане на мускулите по цялото тяло, както и при йогата е установено, че повишава либидото и сексуалното удовлетворение при двата пола. Освен това стречингът ще подобри и вашата гъвкавост.

Планк

Чудесно упражнение, което ще ви помогне да стегнете различни мускулни групи и най-ефективният начин да увеличите издръжливостта си във фитнес залата и в спалнята, разбира се. Упражнението „планк“ е добре да се прави поне 4 пъти седмично по минимум 5 минути. Повече него вижте тук.

Свързани статии

Упражненията с фитнес топка

Големите фитнес топки са чудесни, защото с тях могат да се изпълняват редица упражнения за стягане на всички мускулни групи. Идеални са и за разтягане на тялото. С тях подобрявате баланса и стабилността, укрепвате гърба, тренирате мускулите на тазовото дъно, а всичко това съвсем естествено ще поддържа либидото ви. Тук може да видите три чудесни упражнения, които да правите у дома или фитнес залата.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
dosta intenzivna rabota imam v ejednevieto si , za da se nujdaia ot o6te uprajnenia . lipsva mi 4ovekut kogoto obojavam .i go 4akam v godinite . sukrovi6te e .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар