Здраве и красота

Натурални лекове при акне по гърба и деколтето

Как да се справим с възпалената кожа

01.10.2018г. / 16 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Акнето по гърба и деколтето е също толкова неприятен проблем, какъвто е акнето по лицето. Обикновено склонната към акне кожа получава пробиви както по лицето, шията, така и по гърба.

Акнето по гърба се получава вследствие на сходни с лицевото акне обстоятелства – повишена секреция на мастните жлези, омазняване, запушване на порите, събиране на бактерии и мъртви клетки.

5 грешки в грима, които причиняват акне

Можете да потиснете възпалението по кожата, причинено от акнето по няколко натурални начина. Кои са те?

Почистване и ексфолиране 

Едно от най-първостепенните неща при акнетична кожа по гърба е дълбокото почистване и ексфолиране. Това помага за отпушване на запушените пори като намалява възпалението и предпоставките за образуване на гной.

Носете свободни дрехи

Впитите дрехи от изкуствени материи са пагубни за кожата, още повече, ако имате акне. Носете свободни дрехи, направени от естествени дишащи материи като памук.

Сода за хляб

Содата бикарбонат е превъзходен естествен ексфолиант. Направете си паста от няколко лъжички сода, размита в малко вода, така че да се получи гъста смес. Втривайте я с кръгови движения в кожата на гърба. Към нея можете да добавите малко лимонов сок и канела, както и мед, които имат силни антибактериални свойства.

Овес

Овесът е чудесно натурално средство против акне както по лицето, така и по гърба. Той има свойството да абсорбира себума от кожата и да потиска повишената му секреция след това. Смесете го с малко вода, мед и пресен лимонов сок. Втривайте в кожата с масажни движения в продължение на 10 минути. След това оставете сместа да подейства за още 30 минути върху гърба като лежите по корем. Правете това 1-2 пъти в седмицата.

За какво подсказва акнето в различните части на тялото?

Ябълков оцет

Най-напред почистете добре гърба. След това смесете равни части вода и оцет. Нанесете върху кожата на гърба с помощта на напоен памучен тампон. Втривайте в продължение на 6-7 минути.

Масло от чаено дърво

Това етерично масло има силни успокояващи кожата свойства. Масажът с масло от чаено дърво помага за намаляване на акнето, както и оставането на белези от него.

Внимавайте с диетата

Пийте много вода, за да накарате тялото си да намали секрецията на себум. Избягвайте прекалено мазните храни, богати на наситени мазнини, трансмазнини и хидрогенирани мазнини.

Чесън

Чесънът има антибактериални и антигъбични ефекти. Намачкайте няколко скилидки чесън на много ситна каша. Масажирайте гърба с нея.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
kato hlapence imah i az , posle sled rajdaneto se orpaviha ne6tata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар