Здраве и красота

3 лесни трика срещу червило по зъбите

Как да запазим усмивката си чисто бяла?

23.03.2018г. / 06 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сложили сте си страхотно червено или тъмно червило с наситен цвят и блясък. Готови сте за снимка и тъкмо позирате с най-широката си и красива усмивка и… о, ужас! Имате червило по зъбите.

Не сте само вие. Знаменитостите също страдат от подобни провали. Този кошмар се случва и на най-добрите.

Защо мъжете харесват жени с червено червило?

Хубавото е, че има начини да предотвратите наслагването на червило по зъбите с някои лесни трикове.

Очертайте устните с молив

Добър, стар и изпитан метод за предпазване на зъбите от червеното и мазно червило е контурът. Само че в случая е добре да очертаете изцяло устните си, както от външната страна по контура, така и от вътрешната, докъдето е възможно. След като го направите, нанесете червилото в очертанията.

По този начин плътната и суха линия, която моливът оставя, ще предпази червилото от разнасяне на места, където не му е мястото.

Облизване на пръста

Трик, стар като света или поне колкото баба ви. Вероятно сте чували този трик от по-възрастните дами, които навремето са разполагали само и единствено с червено червило.

Как да изберете перфектното червено червило?

Нанесете червилото си върху устните, както правите всеки ден. След това внимателно оближете показалеца си по протежението му. По него ще остане цялото излишно червило, което иначе би се залепило по зъбите ви.

Хартиена салфетка

Друг ефикасен метод срещу боядисани с червило зъби е хартиената салфетка. След като сте нанесли червилото по стандартния начин, леко „целунете“ салфетката. Така по нея ще остане цялото излишно количество червило заедно с мазните отпечатъци.

Снимка: iStock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати