Здраве и красота

4 грижи, с които французойките се справят с настинките

За бързо възстановяване

02.10.2018г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Преходните сезони често са свързани с различни неразположения. Настинките са едни от тях. Въпреки че реагираме бързо на първите симптоми, взимайки медикаменти за тяхното облекчаване, не бива да забравяме и за натуралните средства за борба с вирусите.

Вижте 4 натурални лека, на които се доверяват французойките.

Супа, салата с кресон

Кажете да на чудесния кресон. Може да го намерите във всеки супермаркет или на пазара при свежите билки. Тази малка билка има невероятни ползи за здравето. Богата е на витамин С, засилва имунната система, доставя на организма фолиева киселина, спомага за по-добрата абсорбация на желязо, облекчава кашлицата.

Когато французойките страдат от настинка винаги си приготвят топла супа, към която накрая добавят и от свежия кресон. Бистра със зеленчуци и пиле, крем супа или витаминна салата с кресон, възползвайте се от неговите полезни качества.

Пийте сок от моркови за здраво сърце и при запек

Пресен портокалов сок

Понякога просто трябва да се придържаме към най-основните достъпни и свежи съставки, като пресния портокалов сок. Французойките пият всеки ден от него и особено, когато се почувстват неразположени.

Плодовият еликсир е изключително богат на витамин С, който е важен антиоксидант, необходим в борбата с настинките. Разбира се, вие може да си приготвите фреш от портокал в комбинация с лимон, грейпфрут и малко джинджифил и канела.

Отвара

Отварите са истинска страст сред френските семейства. Основното нещо при отварите е, че те съдържат чай, билки и растения, а когато сме болни винаги се нуждаем от полезното действие на билките.

Лайка за по-добър сън, копър за храносмилане, лавандула за облекчаване на стрес, коприва за засилване на имунитета, мащерка за бързо възстановяване, мента за облекчаване на стомашни неразположения... 

Пийте сок от моркови за здраво сърце и при запек

В аптеките може да намерите различни билкови комбинации, с които да приготвите вашата отваря и да пиете от нея по няколко пъти на ден подсладена с малко мед. Когато си правите билкова запарка е важно да покриете съда, в който билките отлежават за няколко минути, за да се запазят етеричните им масла във водата.

Свързани статии

Салата от червено цвекло

Червеното цвекло е често консумирано във Франция, особено при неразположения. Зеленчукът има редица ползи за здравето, сред които подобряване на храносмилането, помага при хронични състояния, подобрява издръжливостта, подпомага работата на черния дроб и други.

Когато почувствате неразположение, не давайте шанс на настинката, а си направете салата с червено цвекло, към която може да добавите и други ваши любими зеленчуци и свежи подправки. Цвеклото е чудесно и за фрешове, супи.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 5 години )