Здраве и красота

8 стъпки за по-малко стрес всеки ден

Ден без социални мрежи

15.02.2023г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Стресът е част от ежедневието на всеки от нас. Сякаш толкова сме свикнали с него, че не забелязваме как той променя нашите навици, как дългосрочно влияе на настроението и нагласите ни.

Стресът пречи! Не можем да го елиминираме напълно, но можем всеки ден да правим някои малки неща, които да ни помогнат да се чувстваме по-добре. Споделяме 8 стъпки за по-малко стрес всеки ден.

Прекарвайте време навън

Не забравяйте всеки ден да прекарвате поне 20 минути на открито. Разхождайте се из природата, дишайте дълбоко, ако може да си позволите по-чист въздух в планината, още по-добре. Това ще ви накара да се чувствате по-спокойни.

Оцветявайте книжки 

Въпреки че книжките за оцветяване често се свързват с децата, възрастните също го правят. Това е начин, по който можете да облекчите стреса. Докато оцветявате, ангажирате двете мозъчни полукълба, логиката и творчеството. Чудесен начин да релаксирате.

Приемайте достатъчно витамини

Витамините са наистина важни за нашето благосъстояние, затова не бива да допускаме техния дефицит.

Включете в менюто си повече пресни плодове, зеленчуци, приемайте хранителни добавки и като цяло се опитайте да се храните здравословно. Начинът на хранене влияе пряко на физическото и емоционално здраве.

Храни, засилващи тревожността

Нещата, за които сте благодарни

Независимо какво се случва в живота, трябва да сте благодарни за добрите неща, които са ви се случили и имате. Всъщност, изразяването на благодарност е здравословно упражнение. Така че не забравяйте всеки ден на лист хартия да запишете, ако не всички, то поне няколко неща, за които се чувствате благодарни.

Добрата хидратация е важна

Всеки орган в тялото ни се нуждае от вода, за да функционира правилно. Дехидратацията води до много здравословни проблеми, както и до стрес. За да избегнете това, пийте достатъчно течности и особено вода.

Ден без социални мрежи

Животът ни в социалните мрежи е динамичен. Те са ни погълнали дотолкова, че понякога без да усещаме присъстваме в тях, когато се храним, спортуваме, когато сме с любимите ни хора...

Колкото и да си мислите, че ви забавляват, всъщност те до някаква степен са източник на стрес, емоционално натоварване. Затова всяка седмица се опитайте да си дадете ден без социални мрежи. Отпуснете се, правете други неща, които са ви забавни.

Свързани статии

Медитирайте 

Медитацията ви помага да останете спокойни и свързани със себе си. Нужни са ви само 10 минути на ден, за да се почувствате значително по-добре. Ако не посещавате йога, направете си релаксацията у дома. Пуснете си хубава музика, може би звуци на течаща вода, песен на птички. Запалете ароматни свещи или лампи с масла.

Кардио тренировка

Знаете ли, че 20-минутната кардио тренировка активира целия организъм и спомага да се освободим от стреса?

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
obi4am 4ist vuzduh , da 4eta , da gledam ne6to krasivo ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар