Здраве и красота

Велопоход в подкрепа на болните от хемофилия

Споделянето е сила

16.04.2018г. / 14 23ч.
Илияна Николова
Велопоход в подкрепа на болните от хемофилия

Утре е световният ден на хемофилията. За трета поредна година в 4 града в България ще се проведе велопоход в подкрепа на хората, страдащи от това генетично заболяване.

Хемофилията представлява затруднено кръвосъсирване, което води до предвидима или спонтанна загуба на кръв. Колко хора страдат от него и как живеят с болестта?

В предаването „Околосветско“ коментират проф. Тошко Лисичков и организаторът на велопохода Виктор Паскалев. Споделянето е сила – да караме колела в подкрепа на хората с хемофилия.

„Велопохода е един от препоръчителните спортове, заедно с плуването. С него искаме да обърнем вниманието на обществото и държавните институции и да информираме, че страдащите от хемофилия не са заразни и са напълно трудоспособни и нормални“, сподели в предаването Виктор Паскалев.

Велопоходът „Заедно“ тръгва от 4 точки на България – София, Пловдив, Варна и Бургас утре точно в 11 часа. През какво преминават страдащите от генетичната болест – личната история на Виктор Паскалев, председател на Българската федерация по хемофилия.

Останалото вижте във видеото.

Коментирай