Здраве и красота

Страхотни идеи за грим за бала

Остава малко време до абитуриентския бал, помислете за макиажа си

24.04.2018г. / 11 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Наближават абитуриентските балове, а ученици и родители вече са в трескава подготовка за един от най-важните дни в живота им. 

Рокля, обувки, чанта, аксесоари са сред компонентите от визията, за които се мисли от месеци преди бала, а за някои дори години. Но не забравяйте, че наред с облеклото прическата, маникюрът и гримът са също много важни акценти. Не ги неглижирайте и не ги оставяйте за последния момент, а помислете отсега какъв грим ще изберете. 

Ще ви помогнем с няколко красиви и актуални техники в макиажа.

Грим в прасковен цвят

Снимка: Instagram/Maheen_sh

Нежен грим в прасковен нюанс със златни мотиви върху средата на клепача. За подсилване ефекта на визията може да добавите и драматична черна очна линия. 

Аз съм цвят лилав

Снимка: Instagram/Rubina_muartistry

Уникално красива визия, подходяща за това голямо и зрелищно парти, което ви очаква. Лилаво, но не просто лилаво, а със силен блясък, в комбинация с яркорозови устни. Червилото е плътно и матово, без допълнителен блясък, тъй като акцентът е върху очите.

Златен грим за дами с кафяви очи

Снимка: Instagram / laurabadura

Това е предложение с кафяв опушен грим, със златен акцент и дълга, котешка очна линия. Този грим можете да го направите и сами у дома, но е добре да се упражнявате предварително за идеална очна линия.
Опушен грим в розово

Снимка: Instagram/Amrezy
Ако искате да включите розовия цвят на всяка цена, това е едно красиво и елегантно предложение. Опушеният грим е достатъчно официален за повода, а изборът на основен цвят розово омекотява визията и определено ще сте по-различна от останалите, ако се спрете на нея.

Драматичен опушен грим в черно и сребърно

Снимка: Instagram/Denitslava
 Няма как да сгрешите с тази класическа визия на опушен грим в черно, сиво и сребристо. За допълнителен ефект може да нарисувате очна линия, но и без нея макиажът ви ще е запомнящ се.
 Златен блясък на очите 
Снимка: Instagram/Rubina_muartistry
Златният грим изглежда лесен за направа, но изисква внимание и концентрация, за да не стане все пак прекалено много. Упражнявайте се няколко пъти преди големия ден, за да постигнете съвършенство. В това предложение акцентът е върху очите, а устните са с бледомораво червило, плътно, но и не твърде ярко. Задължително използвайте спрей за фиксация на грима, за да си гарантирате, че ще издържи цяла нощ в перфектно състояние. 
Коментирай