Здраве и красота

3 прости трика за поставяне на коректор на лицето

Как да изберете коректор според предназначението му

08.05.2018г. / 11 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Откриването на точния коректор за лице може да се окаже наистина трудна задача, подобно на избора на фон дьо тен. Всичко зависи от това как възнамерявате да използвате коректора. Ако уточните целта му предварително ще ви е по-лесно да се съобразите с някои прости правила.

Грешки при грима, които състаряват

Как да изберете подходящия нюанс коректор за вас в зависимост от предназначението му?

Съвет №1

Свързани статии

Тествайте формулата на коректора на ключицата си – костта, свързана с раменната кост, която изпъква от двете страни на деколтето ви. Не правете грешката да тествате цвета на коректора върху китката си, както много жени правят. Там кожата не се доближава толкова до тази на лицето ви, колкото на ключицата. Доверете се на деколтето ви, най-вече защото в тази зона, изложена на слънце, кожата ви се доближава най-реално до естествения цвят на лицето ви.

Съвет №2

За да изсветлите тъмните кръгове около очите си, изберете един тон по-светъл коректор. Нанесете го по долния вътрешен ръб на тъмните кръгове под очите ви. Размажете нежно като внимавате да не засегнете останалата кожа.

Съвет №3

Как да си направите домашна очна линия?

За да прикриете каквито и да е петна, лунички, бенки, включително грешно поставен молив, контур, очна линия, изберете коректор с точно същия цвят като естествения ви тен. Така ще получите безупречен финал на вашия грим.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време