Здраве и красота

Лунна диета за юни 2018

Подобрява метаболизма

02.06.2018г. / 09 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началото на всеки месец поглеждаме към календара, за да видим кои са новите лунни фази. Лятото ни посреща със слънчеви лъчи и изобилие от пресни плодове и зеленчуци, които са чудесни за нашата лунна диета.

По време на 24-часовия режим на всяка фаза, тялото ни елиминира голяма част от излишните течности и токсини. Възможни са неразположения като главоболие, диария, липса на енергия. Тогава може да включите освен чайовете, фрешовете, водата, купичка пресни плодове, които са с по-високо съдържание на захар като кайсии, праскови.

Как емоциите разрушават тялото ни

Според някои специалисти най-доброто време за започване на лунната диета е 2-3 дни преди настъпването на фазата. Тогава се препоръчва преминаване към по-лек режим на хранене, изключвайки тестени изделия, сладкиши, мазни храни. Смята се, че точно по време на пълнолуние можем да загубим повече излишни килограми.

По време на последна фаза на Луната и новолуние се стимулира детоксикацията на тялото, изчистваме повече излишни течности от организма. Приемат се само напитки, без добавени захар и подсладители (без сол, ако пиете зеленчукови сокове). Зеленият чай може да помогне за подобряване на метаболизма ви.

Свързани статии

Когато настъпи фаза на нарастваща Луна, тогава апетитът ни може да се повиши, затова тя е вид тест за нашата самодисциплина. Тялото създава своите запаси от енергия.

10 причини жените след 40 да пълнеят повече

Важно е след приключване на всяка фаза на Луната да захраните организма си, като постепенно добавите към менюто си сурови зеленчуци, варен картоф, кисело мляко, чисто месо. Така ще намалите риска от стомашни неразположения. Лунната диета е чудесно начало на един по-здравословен начин на хранене, който можем да си подарим през летните месеци и не само.

Запишете си фазите за юни месец 2018 г.:

  • 6 юни – 21:08 часа – последна четвърт
  • 13 юни – 22:04 часа – новолуние
  • 20 юни – 13:34 часа – първа четвърт
  • 28 юни – 07:35 часа – пълнолуние
Коментирай