Здраве и красота

Ключът към щастието и красотата е да обичаш себе си

Хармонията се крие в малките неща от живота, които ни радват

20.06.2018г. / 14 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

С приятелките ми се виждаме един път месечно, и то в добрите случаи. Макар да искаме срещите ни да са по-чести, това не е възможно. Една работи много и все до късно, друга има леко ревнив съпруг, трета е с малко бебе, четвърта се грижи за болни родители и така нататък, всяка от нас е с нейните си проблеми, задачи и ангажименти. И въпреки тях, този наш ритуал да се събираме заедно, когато успеем, продължава вече години наред.

Обичаме да сме заедно, да говорим и да споделяме съкровените си тайни, мечти, притеснения, страхове.

Темата, която изникна на последната ни среща ме накара да се замисля и да я споделя с вас, защото вярвам, че много жени се чувстват така. Темата бе коя съм аз наистина и какво ме прави щастлива? Може би ви изглежда наивен този въпрос, но всъщност е екзистенциален и валиден за всички ни.

Кои сме ние – майки, дъщери, съпруги, работещи жени, домакини, любовници, списъкът продължава до безкрай. Но всъщност често забравяме, че преди всичко сме Личности.

Жени, които, за да бъдат вдъхновение на всички около тях, първо трябва да погледнат дълбоко в себе си, да се познават добре и да се обичат. Да са щастливи и в хармония със самите себе си, и чак след това с целия свят.

Дълго говорихме с моите приятелки за това щастие, възможно ли е и как да го постигнем. Всеки си мисли, че то се крие в големите промени и дела, а всъщност започва с малки стъпки.

Първо, да се грижим за здравето си. Има ли по-щастлив човек от здравия? А това означава да ходим редовно на профилактични прегледи.

Да следим здравословното си състояние и да проверяваме всяко нещо, което ни притеснява в тялото ни. Да го обичаме и да му се радваме.

Да спортуваме повече

Не е задължително да е професионално, всеки ден и по много, във фитнес зала със специален треньор и скъп спортен екип. Достатъчно е да тичаме за тонус и кондиция в парка, в кварталната градинка или близко игрище.

Да поиграем баскетбол с момчетата или да скачаме на ластик с момичетата пред блока, защо не? Важното е движението да ни доставя удоволствие и да се чувстваме добре в кожата си.

Да се гримираме с удоволствие.

Да си сложим ярко червило, което е в унисон с настроението ни, а именно – на суперзвезда!

Да облечем роклята, която все не смеем от притеснение и колебание дали ни стои добре, но да го направим въпреки това! Поне един път.

Да четем книга, дори и да има куп чинии в мивката.

Да гледаме филм, макар пералнята да не е заредена и пусната.

Да се посмеем на глас на някоя глупава комедия.

Да слушаме любима песен и да си поплачем.

Или да мечтаем.

Да развеем коса и да сме по-смели от обикновено.

Да я боядисаме в нов цвят, свеж и атрактивен.


Да изберем продукт от линията бои за коса Phytocolor, който без да вреди на косата, ще я направи по-здрава, гладка и блестяща. Защото Phytocolor е първата линия, съчетаваща високи технологии и ефикасни растителни екстракти, които щадят косата и скалпа. 

Формулите ѝ, базирани на растителни натурални пигменти, осигуряват перфектен траен цвят и невероятен блясък. В нея няма да открием съдържание на алергизиращите боядисващи агенти p-PHENYLENEDIAMINE и RESORCIN, а амонякът е едва 2%!

С толкова щадяща и нежна формула, грижата за косата се превръща от досаден навик в истинско удоволствие и бюти ритуал. Натуралните й съставки покриват белите коси на 100%, но без да увреждат чувствителния скалп, което е незаменимо предимство на боята.

С Phytocolor можем да създадем перфектната прическа, така че да няма човек, който да не се обърне след нас. Защото красивата коса е най-женственият аксесоар, с който една дама разполага.

 

И най-вече, да вършим това, което ни прави щастливи. Не онова, което знаем, че близките ни ще харесат и одобрят, или изискват от нас да направим. А само това, което е сгушено в сърцето ни и чака знак да се появи на светло.

Една японска мисъл гласи "Красивите жени нямат възраст“. Това е така, защото щастливата жена, която се чувства пълноценна и в хармония с тялото и душата си, сияе, без значение от годините.

От нея струи светлина, която може да зареди с енергия и мегаполис. Красивата жена дава всичко от себе си за хората, които обича, но никога не забравя, че всяко добро и всяка промяна тръгва първо от самата нея.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
за любовта ( преди 5 години )
интересно ми е какво бихте написали като обръщение към мазохистите - изключете онзи сбъркан точков център в мозъка си, който преплита по нещастно за вас стечение на обстоятелствата сигнала за болка и удоволствие. примерно. дайте им съвет на хората, все пак в българия живеят, в един момент мозъкът, за да притъпи болката, започва да дава грешни сигнали. и после да вземеш да искаш и още и още. можете и дадете съвет на тези, които са разделичили центровете междувременно и не искат повече болка - как да я избегнат в българия, те сигурно се обичат хората, ама, какво да заминат ли, да не се върнат ли. дайте им съвет. и двете групи много имат нужда. иначе така това всички го знаят. че трябва да се обичаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар