Здраве и красота

5 ценни съвета от гримьора на Марго Роби и Алисия Викандер

Как да се гримираме като истински звезди

20.06.2018г. / 12 35ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пати Дуброф е сред най-известните холивудски гримьори. Нейни клиенти са знаменитостите Марго Роби, Алисия Викандер и Приянка Чопра, които са бетонирали гримьорката като една от най-добрите в занаята. Нейната сила в преобразяването на актрисите я превръща в истински супергерой, който умее да вдъхва живот и на най-умореното и безлично изражение. 

Пати Дуброф се оказва и щедра личност, защото допуска понякога представители на медиите в своя свят и им издава някои от бюти тайните си. Ето какви ценни съвети споделя пред британския сайт byrdie.

Винаги първо маска, след това грим

Едно от златните правила на гримьорката на звездите е нанасянето на маска за лице преди да пристъпи към макиажа. 

"Винаги подготвям клиентите си с маска, преди да ги гримирам. Да, работата ми е да накарам една жена да се почувства по-красива, но това, което най-много искам е да накарам жената да е спокойна, уверена и със самочувствие да влезе в своята роля, да стъпи на червения килим, и затова смятам, че си заслужава времето да се направи първо маска, която помага за тази моя цел."

Разбира се, няма как да слагаме маска всеки път, когато се гримираме, за да следваме това козметично правило на Пати. Но е добре да го прилагаме, когато ни очаква специално събитие, парти или важно празненство.

>> 10 иконични прически на Виктория Бекъм <<

Алисия Викандер често използва услугите на Дуброф за премиери и събития.

Използвайте хидратант, за да контурирате

Несъмнено Пати Дуброф знае колко е важно контурирането на лицето, но гримьорката признава, че не използва прекалено тежки продукти за тази цел, а  хидратант. 

"Имам клиентки, които ме питат "Можеш ли да ме контурираш?", на което аз казвам винаги "Да, но нека първо да ти покажа какво можеш да направи с един масаж". 

>> Какво издават веждите за характера ви <<

"Използвам пръстите си, за да създам контура като движа продукта (хидратант) в зоните, където искам, стимулирайки по този начин кожата да бъде добре снабдена с кислород и така да засияе. Понякога използвам пособия, за да определя линиите, но в повечето случаи използвам пръстите си, защото смята, че топлината помага и човешкият допир е важен."

Според Дуброф, ако използваме пръстите си и масажираме линията на челюстта, където оказваме по-силен натиск, както и под скулите, ще създадем повдигащ ефект, който наистина е видим. 

>> Изкуството да съблазняваме само с поглед <<

Играйте с четката по лицето

"Независимо от грима, обичам да минавам с четката с цвят по клепачите и около тях, по мъничко. Така визията става завършена и координирана. Ако не правя ярки устни, тогава слагам малко цвят с четката върху устните."

>> Съветите на дерматолозите за млада и красива кожа <<

Използвайте няколко червила за перфектна комбинация

Приянка Чопра е сред редовните клиенти на Пати Дуброф.

"Не харесвам силните линии на очите или устните, предпочитам да има цвят, но много разнесен по устните. Затова, когато гримирам, винаги използвам няколко червила, за да има придам плътност и тон на устните."

Пати съветва също да омекотите червилото, смесвайки поне два цвята. И допълва, че е добре да завършите нанасянето на червилото, минавайки с малка четка, която да омекоти линиите на устните.

>> Холивудски тайни за отслабване <<

Оставете пудрата за накрая

"Никога не слагам пудра веднага, а изчаквам малко да постои грима и чак накрая допълвам с пудра. Намирам, че жените, които слагат прекалено рано пудра, прекаляват с нея, кожата им я омазнява бързо и започва да лъщи. Изчакайте малко и ще видите, че кожата ви няма да лъщи така. Слагането на пудрата накрая означава, че можете да почистите някои неща, като например сенките за очи, ако има нужда, преди да сте напълно приключили с грима."

Снимки: Reuters

Коментирай