Здраве и красота

Съвети за отслабване, които нямат общо с диета и упражнения

Прости трикове, които работят

14.08.2018г. / 15 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Редуцирането на излишните мазнини и килограми е свързано с изтощителни упражнения, всекидневно изпотяване във фитнеса и много хранителни лишения. Това е всеобщото схващане за отслабването, което плаши много хора. 

Има обаче и някои хитри трикове, които също помагат в намаляването на теглото без да имат общо с диети и тренировки. 

Невероятни суперхрани за отслабване (галерия)

Какво можете да промените в ежедневните си навици, за да отслабнете неусетно? 

Разменете храненията 

Някои изследвания сочат, че размяната на вида храни, помага в отслабването. Закусвайте, например, с порцията, която възнамерявате да консумирате на вечеря или на обяд. А пък ако на закуска не ядете нищо или хапвате по нещо съвсем малко, направете това на вечеря. Колкото по-малко калории приемате преди лягане, толкова по-добре. 

Друг хитър трик за промяна в храненето е намаляването на големината на порциите. Доказано е, че мозъкът се храни не само буквално, но и с очи. Излъжете го, че сте се наяли обилно като използвате малки съдове. Така ще се чувствате по-сити с по-малки порции. 

Пребоядисайте кухнята 

Един добър начин за намаляване на апетита е смяната на цветовия интериор в помещението, където се храните. Според Ерин Палински-Уейд, автор на книгата „Двудневна антидиабетна диета“, червените и жълтите тонове в кухнята потискат апетита и увеличават усещането за ситост, пише rd.com.

Намалете осветлението 

Хората са склонни да ядат по-бавно и да поглъщат по-малки количества храна, ако в помещението светлината е приглушена. Тя предразполага по-скоро към приспиване и отпускане, отколкото към отключване на апетит. 

Хранете се с приятели, които се хранят здравословно 

Социалното обкръжение силно влияе на хранителните навици. Много по-малко вероятно е да преядете или да си поръчате вредна калорична храна, ако се храните заедно с приятели или колеги, които наблягат на здравословната храна.  

10 трика за сваляне на 5 кг без диета

Записвайте си всичко

Воденето на хранителен дневник и стриктното записване на броя и вида калории, които сте погълнали през деня, помага за следенето им и коригирането на менюто. 

Определете си време за лягане

Колкото по-дълъг и здрав сън имате, толкова по-малко калории приемате. Освен това добре отпочиналият организъм не се нуждае от внезапен прилив на енергия, който бързите въглехидрати дават. По този начин много по-рядко ще ви се прияждат сладкиши и мазни храни. 

Спрете да сервирате в традиционен стил

Ако досега сте се стремели на трапезата да има винаги първо, второ и трето ястия, че даже и десерт, прекратете тази вредна и порочна практика. Тялото ви няма нужда от всичките тези калории. Ще изхабявате прекалено много енергия в обработката на цялата тази храна, вместо да я изразходвате за изгаряне на мазнини. Така само ще трупате килограми и ще затъвате все повече в порочния кръг на затлъстяването. 

Коментирай
Здраве и красота