Съществува ли идеалното женско тяло? Според учените, да, и то определено не изглежда като телата на моделите, които сме свикнали да виждаме по модни дефилета и корици на списания. Според проучване на специалисти от Университета в Тексас, идеалните женски мерки са височина 168 см, а останалите пропорции са 99-63-91.


Сега ще се запитате как биха изглеждали женските форми отговарящи на тези размери. Представяме ви британският модел и актриса Кели Брук, която е притежателка на тези идеални стойности според учените.

34-годишната красавица с естествени форми и неподправена красота, изглежда не само секси, но излъчва позитивизъм, здраве.

Още по темата

Моделът споделя, че преди години е била обект на подигравки заради формите си. Предпочитанията на мъжете към женската красота до голяма степен се определят от географската ширина, културните различия. Но независимо от това, учените смятат, че представителите на силния пол винаги ще изпитват влечения към жени, които изглеждат по-младолики и здрави, а Кели Брук определено отговаря на тези критерии за красота.