Здраве и красота

5 грешки с грима, които ви правят по-стари

Следете тенденциите

17.07.2018г. / 12 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Използването на грим само по себе си не прави кожата винаги по-красива, отколкото когато е натурална. С помощта на грима можем както да се разкрасим, така и да накараме кожата си да изглежда по-стара и повехнала. Как? Като допускаме някои грешки, разбира се.

Кои са те и как да ги избягваме, за да изглеждаме по-млади?

Грим в златисто за лятото (галерия) 

Грешен фон дьо тен

Ако фон дьо тенът е прекалено светъл или съвсем близък до цвета на кожата ви, вероятността да образува фини линии по гънките на кожата е много голяма. Това създава впечатление за състарен външен вид или ефектът маска.

Другата грешка е използването на прахообразен фон дьо тен. Течният дава много по-добра възможност за нанасяне и естествен изглед на кожата, който оставя доста по-малко линии и впечатление за бръчки.

Пудра около очите

Избягвайте да нанасяте пудра около очите, клепачите и под тях, защото мимиките на лицето създават естествени бръчици, в които се събира пудрата и състарява лицето.

Ползите от грима за кожата

Очна линия или молив върху долния клепач

Тази демоде техника за гримиране добавя няколко години към външния ви вид. Избягвайте да поставяте контур по долния клепач. Това не само ви прави да изглеждате по-възрастни, но и утежнява грима, кара лицето да изглежда по-бледо и порцеланово, а очите по-малки.

Тъмно червило 

Грубото и наситено червило е подходящо за някои вечерни случаи, но носенето му в ежедневието е непрепоръчително. То състарява кожата и е прекалено претенциозно. Освен това в последните години актуални са предимно по-естествените тонове.

Всичко, което е извън актуалните тенденции 

Както в дрехите и прическите, така и в грима има модни тенденции, които се променят всяка година. Следете ги и не допускайте да носите нещо остаряло. Най-добрата стратегия да изглеждате по-млади е да сте в крак с модата.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
me ( преди 5 години )
Всичко, което е модерно - това не е професионален съвет, а отбиване на дневния минумум за брой написани думи.Сега са модерни и говежди вежди и гланцирани устни а ла *** тиган, но това не означава, че ще отиват на всеки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време