Здраве и красота

Японска маска за красива кожа

Забавя появата на бръчки

19.07.2018г. / 10 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Японките са известни със своята красива кожа. Въпреки че стареенето зависи до голяма степен от генетиката, расата, има трикове за красота, които поколенията си предават. Една от тайните на японските жени е оризът, не само като начин на хранене, който им спомага да бъдат в добра форма, но и като средство за поддържане на кожата млада и красива за по-дълго време.

Ежедневни грешки, предизвикващи торбички под очите (галерия)

Оризът е богат на важни хранителни вещества като линолова киселина и сквален, които са мощни антиоксиданти, стимулиращи производството на колаген, което намалява и предотвратява появата на бръчки. Споделяме една рецепта за домашна маска с ориз, с която кожата ви ще се подмлади.

Необходими съставки:

  • 2 с. л. ориз
  • 1 с. л. прясно или кисело мляко
  • 1 ч. л. мед

Сварете добре ориза, след което го прецедете и оставете да изстине. Сложете го в купичка и прибавете към него млякото. Размачкайте го с вилица и сложете меда. Всички съставки се разбъркват добре (ако е необходимо прибавете още мляко). Маската се нанася върху предварително почистена кожа.

Оставете я да действа 15-20 минути и изплакнете с хладка вода. Ако е необходимо нанесете овлажняващ крем. Оризът е богат на антиоксиданти, които хидратират кожата, стягат я, подобряват кръвообращението.

В допълнение млякото и медът също овлажняват в дълбочина кожата, подобряват тена ѝ, правейки я блестяща и по-гладка.

При добра поносимост на кожата, правете маската 1-2 пъти седмично.

Коментирай