Здраве и красота

5 алтернативни употреби на мицеларната вода

За какво още можем да я използваме

19.07.2018г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Откакто съществува, мицеларната вода улесни живота на много жени, които я използват. Тя премахва грима мигновено и дори не изисква изплакване, което прави употребата ѝ още по-лесна и бърза.

В случай, че се чудите как точно работи, мицеларната вода съдържа молекули, наречени мицели, които имат свойството да извличат грима, мръсотията и наслагванията по кожата.

8 грешки в ежедневната грижа за кожата

Оказва се, че свойствата на мицеларната вода далеч надхвърлят основното ѝ предназначение. Тя може да бъде полезна в още много области в ежедневието. Вижте кои.

За почистване на шкафчето за гримове

Всяка жена има местенце в дома си, където държи необходимите за разкрасяване продукти. Те обаче често оставят следи по повърхностите, особено при разливане, изпускане, продължително стоене.

Дори най-упоритите петна от грим по шкафа, етажерката или мивката могат да бъдат премахнати с мицеларна вода. Просто разтрийте петното с напоен с мицеларна вода тампон и готово. Дори няма нужда да изплаквате.

Корекция на грима

На всеки се случва понякога да излезе от контура, поставяйки очна линия или молив. Да не говорим за спиралата за мигли. Поставянето на наситено червило също крие рискове от грешки при трепване на ръката.

Всички те могат лесно да се коригират с клечка за уши, напоена с малко мицеларна вода.

Освежаване на кожата

Представете си, че сте навън в лятната жега, не носите грим, а лицето ви е замърсено и омазнено. Или пък сте във фитнеса, но нямате възможност да измиете добре кожата на лицето след тренировка. Мицеларната вода играе чудесна роля в случая.

Напълнете шишенце с пулверизатор с малко мицеларна вода и напръскайте лицето. Тя ще ви освежи, ще премахне замърсяванията и няма да има нужда да миете и плакнете лицето, докато вземете душ.

Тайната на красивата холивудска кожа е разкрита

Свързани статии

За премахване на изкуствен тен

Продуктите за изкуствен тен са наситени и поставянето им с ръце понякога е истинско предизвикателство за почистване. Изкуственият тен пада лесно от нежеланите места с помощта на мицеларна вода.

Премахване на петна от грим по дрехи и тъкани

Слагате си фон дьо тен и изведнъж една капка пада върху блузата ви или на килима. Неприятно, наистина, защото този продукт, както и червилото, сенките, спиралата, очната линия, са сред най-упоритите за премахване от текстил.

Не и ако използвате мицеларна вода. Тя прониква в тъканта и разтваря грима, карайки го мигновено да изчезне. След това изперете по традиционния начин.

Коментирай
Здраве и красота