Здраве и красота

9 ценни съвета за високите токчета, които ще спасят живота ви

Как да носим обувки на ток цял ден без болка

20.07.2018г. / 12 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е сезонът, в който повечето хора организират сватбените си тържества, коктейли, летни празненства на открито. Подобни събития обикновено включват официален тоалет, както за мъжете, така и за дамите.

Задължителна част от елегантната визия са обувките на висок ток. Проблемът е, че стоенето на висок ток през целия ден до късно вечерта причинява болка и неудобства за дамите, особено за онези, които не носят често високи обувки.

5 неща, които се случват с краката, когато свалите токчетата

Има няколко трика, които биха могли да помогнат да направите носенето на висок ток малко по-приятно и поносимо, когато ви предстои официално събитие.

Поставете обувките във фризера

Кожата омеква при минусови температури. Оставете обувките за около 30 минути до час във фризера или камерата. След това веднага ги обуйте с дебел хавлиен чорап вкъщи. Разходете ги. Ще забележите как кожата започва да се адаптира към извивките на крака ви. Това ще помогне за предотвратяването на мазоли и поява на рани.

Дебели чорапи и гореща вода

Напоете добре чифт дебели памучни или хавлиени чорапи с топла вода. Обуйте ги и след това обуйте обувките. Топлата вода и кракът ви в обувките ще предизвикат отпускането на кожата и нейното омекване. Направете това предната вечер преди събитието, за да може обувките да изсъхнат.

Двойно-залепваща лепенка

Ако облепите обувките по вътрешните ръбове с двойно-залепваща лепенка, тя ще помогне да предотвратите появата на мазоли и пришки по краката, които ще затруднят ходенето на висок ток.

Използвайте специални подплънки

В магазините се продават лепенки, стелки или чорапи със специално удебеление, които подпомагат предотвратяването на мазоли и натъртване на възглавничките на краката, които болят много силно при продължително носене на висок ток.

Бебешка пудра 

Намажете краката с бебешка пудра. Тя помага на краката да не се изпотяват, съответно намалява триенето в кожата и появата на мазоли.

Изчислете идеалната височина на токчетата за вас

Свързани статии

Превържете проблемните пръсти

Неудобните обувки винаги намират начин да наранят определени изпъкнали места по краката. Ако имате проблемни пръсти, чиито кокалчета стърчат например, превържете ги превантивно, за да не ви излязат мазоли.

Не сваляйте токчетата

Колкото и да ви се иска да събуете обувките само за малко, не го правете. След това нещата стават още по-ужасяващи. Няма да можете да ги обуете повече.

Защо мъжете харесват високите токчета в спалнята?

Разходете токовете вкъщи

Преди да обуете обувките на ток, независимо дали са нови или не (но най-вече, ако са нови), поразходете се вкъщи с тях. Така ще ги разтегнете малко, а и ще накарате крака да свикне.

Намажете със сух дезодорант или ролон

Преди да сложите обувките, намажете рисковите зони със сух дезодорант или ролон. Освен че ще предотвратите изпотяването, ще направите носенето на обувките далеч по-удобно.

Коментирай