Здраве и красота

Как да свалите килограми по време на ваканцията?

Пийте фрешове и кокосова вода

02.08.2018г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ваканцията е едно от най-любимите ни неща. Имаме възможност да пътуваме, да опознаваме нови места, да си починем. Освен на релакс и забавления, понякога се отдаваме и на обилно хапване. В края на ваканцията установяваме, че сме с няколко килограма отгоре. Вижте 4 лесни стъпки, които ще ви помогнат да свалите килограми по време на лятната почивка.

Яжте морски дарове и риба

Летните почивки почти винаги включват голямо разнообразие от ястия, примамливи десерти. Ако искате да намалите с няколко сантиметра талията и да запазите добрата си форма преди почивката, заложете на морските дарове и рибата.

Също така може да добавите към менюто си по-чисти меса, да ги хапвате със свежа салата. Десертите заменете с пресни плодове. Едни от най-добрите за отслабване са диня, ананас и грейпфрут.

Какво се случва, когато пропуснем закуската?

Обърнете внимание на напитките

Заменете безалкохолните напитки, алкохола и соковете от кутии с фрешове и кокосова вода. Те ще ви хидратират, а ако пиете от тях 20 минути преди хранене, ще ви помогнат и да приемете по-малко калории. Обърнете внимание и на подправките. Експериментирайте с тях. Зеленчуковите сокове може да овкусите с черен пипер, а плодовите с канела. Тези две подправки подобряват метаболизма.

Възползвайте се от пясъка

Един чудесен начин да загубите калории е като се възползвате от пясъка на плажа и възможностите за спорт, които ви дава. Фрисби, плажен волейбол, тенис, крос, упражнения или дълга разходка.

Свързани статии

Пясъкът изисква малко повече усилия при ходене, а докато се забавлявате на него няма да забележите това.

Плувайте поне по 20 минути на ден и правете водна гимнастика

Ще започнете да изгаряте допълнителни калории само след 20 минути плуване. Друга забавна алтернатива, която ще ви позволи да изгорите излишни калории е водната гимнастика. Ако на почивката ви няма такава анимация, може сами да си правите упражнения във водата – в басейн или морето, но когато няма силно вълнение.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати