Здраве и красота

Най-добрите причини да започнете йога за двойки

Полезна физическа и ментална активност за влюбени

11.08.2018г. / 07 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Йогата е полезна за здравето и духа. Тя изгражда устойчиво тяло с фина мускулатура, в което се помещава истински здрав и балансиран дух.

Какво по-хубаво от хармонията, която всички преследваме, но се чудим как да постигнем! Ако имате проблеми във връзката си и с партньора си търсите начини да ги изгладите, започнете да правите йога за двойки.

Йога има свойството да успокоява психиката, да отваря път за нови решения на проблемите, което ще помогне на вас и партньора ви да откриете нов път към себе си.

3 йога пози за емоционално тяло

Ако все още се чудите как йога ще помогне на връзката ви, вижте:

1. Йога изгражда емоционална подкрепа.

В която и да е поза за изпълнение, вие ще трябва да разчитате на партньора си, не само на себе си. Ще правите упражнения, които не зависят само от вас, но и от него. Същото важи за половинката ви, която ще трябва да ви се довери. Това изгражда и развива доверието, което далеч надхвърля това в изпълнението на позите, навлиза и във връзката ви, помагайки ви да се преоткриете в друга светлина.

2. Насърчава интимността и секса.

Изследване, публикувано в Loyola University Health System през 2013 констатира, че йогата за двойки увеличава сексуалното напрежение между партньорите, повишава либидото и облекчава различни сексуални дисфункции.

3. Намалява стреса и тревожността.

Йога е известна с ползите си за психичното здраве. Повечето двойки се борят с различни степени на безпокойство във връзката си. Изпълнението на йога позите заедно ще ви помогне да се освободите от стреса и да си върнете доверието и хармонията.

Какво представлява акро йогата?

Свързани статии

4. Потиска егоизма и гордостта.

Човешкото его често пречи на взаимоотношенията. Ако и двамата партньори сте със силно развито его, това вероятно пречи много на връзката ви. Ако пък единият партньор е с изявено его, а другият е потиснат, това също не води до нищо добро.

Йога помага да преосмислим отношението си към другия, да се вгледаме повече в неговите, отколкото в собствените нужди. Така хармонията във връзката се възстановява.

5. Създава възможност за повече прекарано време заедно.

Ако работните ви ангажименти и динамичното ежедневие не ви позволяват да прекарвате достатъчно време заедно, отделете време за йога за двойки. Това със сигурност ще ви сближи.

Коментирай
Свободно време