Здраве и красота

Органичната козметика, която съхранява красотата

Златното правило е, че здравословно хранене и натурална козметика е най-добрата комбинация

05.09.2018г. / 08 01ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Като редактор Козметика съм тествала и пробвала наистина изключително много продукти, както за лице, така и за тяло.

С годините се научих много внимателно да чета състава на всяко едно нещо и да проучвам детайлно съставките. И ако като тийнейджърка ми беше важно нещата да се случват бързо и залагах на продукти, които са „модерни“, то с времето осъзнах колко е важно това, което поставяме върху лицето и кожата си генерално.

Баба ми е казвала винаги, че най-добрият начин да се съхрани красотата е да се обърнем към природата. Тя безспорно е източник на страхотни съставки и продукти, които винаги ще имат по-добър ефект от която и да е химия. За безвредния елемент мисля, че няма нужда да говорим.

Любопитен факт е, че кожата ни абсорбира 60% от това, което нанасяме по нея. Затова трябва много внимателно да селектираме продуктите, които ѝ поднасяме.

Златното правило е, че здравословното хранене с органична козметика е най-добрата комбинация. Така захранваме тялото с витамини и минерали, а кожата ни се балансира, хидратира, подхранва и заздравява по естествен начин.

Органичните масла попиват бързо, не оставят мазни петна и нямате усещане за тежест по кожата.

Ето какво изпробвах аз и какви са впечатленията ми.

Първите 30 от вас, които закупят онлайн някой от продуктите или комплектите, получават 30% отстъпка, като запишете промо код в кошницата „FACEPROMO30“.

Бих искала да споделя също, че британската луксозна органична козметика, която вече предлагат и в България, The Rose Tree, е в топ 20 на Британския пазар за красота! Опитайте и ще усетите разликата!

1. Почистващо масло от морков и манго

Почистването е най-важният етап от ежедневната грижа за лицето. Маслото с морков и манго се разтопи по кожата ми, като премахна успешно грима от очите, дори и водоустойчивата ми спирала (лятото винаги съм с такава заради температурите).

Интересно е, че след използването му в рамките на седмица, кожата ми като че просветля и забелязвам доста по-сияйния ѝ облик. Мангото ми е любимо като аромат, а като съставка прави кожата гладка и нежна. Важно е да отбележа, че това почистващо масло поддържа кожата, склонна към алергии или акне, което го прави много подходящ вариант, ако имате дерматологичен проблем от този тип.

Ботаническите съставки са антибактериални и успокояващи.

 

2. Органична муслинова кърпичка за почистване

Това беше, признавам си, първият ми допир до такава кърпичка. Бях изключително любопитна какво представлява и как ще се комбинира с почистващото масло. Поинтересувах се и се оказа, че кърпичката е изработена от 100% сертифициран органичен продукт от муслинови тъкани.Платът не е гладък, както памучният тампон, например, но при почистване с него има лек ексфолиращ ефект, което значи, че едновременно премахваме мръсотията от лицето и мъртвите клетки. Аз лично имам черни точки и всекидневното ползване на кърпата сви порите и изчисти до голяма степен несъвършенствата.Самата кърпичка се пере без ароматизатори в препарати и без омекотители. Изсъхва бързо и е много, много по-хигиенична от досегашните ми памучни тампони.При почистване сами контролираме натиска на почистване, а това я прави още по-добър избор, ако имате много чувствителна кожа, например.

 

3. Подмладяващ серум за очи с роза и пореч

Макар все още да имам двойка пред възрастта си, трябва да подчертая, че красотата иска постоянство и грижи, за да остарява красиво. Честно казано обаче, малко ме е страх да използвам още агресивните козметики със съставки, по-трудни за произнасяне от „непротивоконституциователствувайте“. Затова се зарадвах да открия серум за подмладяване, който да е изцяло органичен. И тъй като темата ни днес е такава, обръщам внимание на серума с роза и пореч. За розата, нашата национална гордост, знаем много, но за пореч може би е добре да поясня.

Маслото от Пореч е с високо съдържание на гама-линоленова киселина, която намалява загубата на влага от кожата. Маслото от розов здравец, което също е в състава, има сладък и нежен мирис и притежава вдъхновяващи и освежаващи качества. Интересно е слънчогледовото олио, което забавя стареенето и е полезно за възпалена и чувствителна кожа.

Цялостното действие на продукта е за незабавното възстановяване на уморени очи и постепенното изчезване на фините линии и бръчките, като се образува защитен слой на нежната кожа около очите. Както знаем, това е една от най-нежните и фини зони на лицето, където много трябва да внимаваме. Лично аз използвах серума за през нощта, защото така го оставям да действа много дълго време, без да се излагам на мръсотия и усещането да се събудиш по-свеж и красив е незаменимо.

 

4. Масло за лице в зависимост от кожата

Изключително важен компонент от ритуала за красота е маслото за лице. Тук отбелязвам, че е много важно да го изберете според нуждите на кожата, за да извлечете максимални ползи. Моята кожа е комбинирана, което значи, че имам по-мазна Т-зона (тук идват черните точки, за които разказах по-горе).

В случая, аз използвах есенция за сияещо лице с Роза и Марула. Абсолютен мит е, че маслата омазняват или не са подходящи за комбинирана кожа – точно обратното е. Те хидратират дълбоко и придават по-лъчезарен тен. То е леко, абсорбира се бързо и резултатът е хидратирана и лъчиста кожа. Маслото успокоява сърбежа, предпазва от розацея и намалява зачервяването. Сместа е от 100% натурални съставки, специално разработени да поддържат чувствителни кожи от комбиниран тип и включва рози, марула, лешници и малина. Лекият флорен аромат е напълно естествен.

За суха кожа подходяща е есенцията за дълбоко подхранване на лице от Роза и Касис.Маслото е перфектно за суха или изтощена кожа или когато се нуждае от по-богата формула за дълбоко хидратиране. Маслото не причинява обрив и не блокира порите, възстановява и освежава кожата.Сместа е от най-мощни хидрататори на природата, сред които касис, червена боровинка, нар, баобаб и масла от арган за още по-мека и гладка кожа. Можете да го нанасяте под грима или през нощта. Маслото от роза и касис е великолепен серум за шията и деколтето, като леко хидратира и предпазва.

 

 

В случай, че искате да приложите цяла гама с подходяща грижа от органична козметика, можете да изберете между дуо за дълбоко хидратиране или дуо за лъчезарна кожа.Ако не можете да решите точно какво би било добре за вашата кожа, можете да изпробвате комплекта с малки капсули “Starting kit – селекция за органична грижа за лице”. Той е идеален за старт, с количеството можете да изкарате около две седмици, което е достатъчно да усетите действието им. Той включва продуктите горе, но в малки количества.

Първите 30 от вас, които закупят онлайн някой от продуктите или комплектите, получават 30% отстъпка, като запишете промо код в кошницата „FACEPROMO30“.

Коментирай