Здраве и красота

Как да изгубите телесни мазнини с различни упражнения

Най-ефективните видове тренировки

19.09.2018г. / 12 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-често срещаните грешки, които много хора правят, когато се опитват да отслабнат, е съсредоточаването върху една и съща тренировка всеки ден. Схващането, че можете да определите една удобна и подходяща за вас тренировка и да се придържате към нея, е погрешно. Това дава резултат само в краткосрочен план, но не и задълго.

Ето защо е най-добре да се придържате към разнообразието в упражненията. Вижте кои са най-ефективните видове физическа активност, които ще ви помогнат да изгорите излишното количество мастна тъкан.

30 минути кардио на ден 

Ако се придържате само към вдигане на тежести и упражнения с гирички, успехът ви далеч няма да е толкова голям, ако пренебрегвате кардиото. Тичайте по 30 минути на ден или поне 3-4 пъти в седмицата. Кардиото има мощни изгарящи мазнините ефекти върху тялото.

8 упражнения за офис гимнастика

Редувайте нападите с лицеви опори 

Тези движения не изглеждат никак сложни, но оказват силно влияние върху стягането на мускулатурата и изгарянето на мазнини. Редувайте ги в различните дни.

Ходете по 45 минути всеки ден 

Отделяйте си време за енергично ходене. То е най-естественото движение, за което тялото ни е създадено. В модерното ежедневие прекарваме повечето време седнали – на работа, в колата, в градския транспорт, в ресторанта, вкъщи. Ето защо гледайте да ходите във всяка свободна минута. Вървенето пеша е здравословно, а и изгаря мазнини.

Съсредоточете се върху движението на всяка група мускули 

Неслучайно треньорите, които знаят как да изваят тялото ви и да ви накарат да изгорите всяка излишна телесна мазнина, препоръчват да се редуват различните видове упражнения, насочени към отделни групи мускули. Не пропускайте да оформите рутината си, така че в нея да има ден за крака, ден за коремни мускули, ден за ръце, ден за седалищни мускули, ден за гръб.

Избирайте активности, които да ви харесват 

Дори най-доброто упражнение на света няма да ви помогне, ако ви е противно и досадно да го изпълнявате. Старайте се да правите колкото се може различни упражнения, но не и онези, които ви карат да се чувствате зле.

3 упражнения с фитнес топка за цялостно стягане

Свързани статии

Ползвайте стълбите 

Дори когато бързате, залагайте на стълбите. Те са чудесен начин да стегнете долната част на тялото, а и да си направите кардио тренировка.

Правете клекове всеки ден

Не пропускайте клековете, защото те са сред най-ефективните за изгаряне на мазнини упражнения. В допълнение те стягат подобаващо бедрата и седалището.

Лицеви опори 

За изпълнението на лицевите опори се изисква доста сила. Те стягат абсолютно всяко влакънце на мускулатурата в тялото. Ето защо са прекрасна тренировка за изгаряне на мастна тъкан.

Коментирай