Здраве и красота

10 начина да стимулирате косата да расте по-бързо

Хитрини за красива и гъста коса

10.05.2019г. / 12 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Изплаквайте с оцет 

Ябълковият оцет има свойството да стимулира бързия растеж на косъма и го подхранва. Освен това контролира секрецията на себум от кожата на главата, който допълнително влошава здравето на косата.

7. Избягвайте екстеншъни 

Прикачването на екстеншъни към косата, както и правенето на перманентни африкански плитки са пагубни за косата. Тя се изтръгва от корена, накъсва се и се начупва, което забавя нормалния растеж, а може да причини и по-сериозни увреждания.

Как зехтинът помага на косата?

8. Използвайте ежедневен продукт за подхранване 

Изберете продукт, който да се употребява всеки ден, чиято цел е да подхранва в дълбочина и да стимулира растежа. Важно е да съдържа биотин, аминокиселини, да хидратира.

9. Разресвайте внимателно 

Скубането на косата е вредно. Разресването трябва да става внимателно с щадящи четки за коса, които не накъсват косъма. Използвайте меки четки, може и с кръгли глави, чиито косми се огъват и дават възможност на косъма да мине покрай тях по-свободно.

10. Никога не използвайте сешоар и нагряващ уред в един ден 

Ако сте свикнали да миете косата сутрин преди работа, след това да я сушите със сешоар и накрая да я изправите с преса или да я накъдрите, спрете да го правите. Тази рутина е може би най-пагубната за косъма. Винаги си оставяйте поне ден време между подобни агресивни процедури.

Коментирай