Здраве и красота

Как да събудим вътрешната си красота

Правете всичко с любов

26.10.2018г. / 14 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: John Frieda

Снимка: John Frieda

Харесвам Италия, нейната култура, кухнята ѝ, маниерите на италианците, тяхната емоционалност, темперамент. Харесвам италианките. Никога не може да сбъркате една италианка, защото нейният стил се отличава. Тя излъчва женственост. Тя е дантела, перли, красиви бижута, буйни и красиви коси, с които знае как да си играе. Замислете се само, Орнела Мути, София Лорен, Моника Белучи...

Прекрасни, излъчващи вътрешна красота и сила. За последните две се замислих, при последното ми пътуване до Италия. Казват, че човек трябва постоянно да преоткрива себе си. За жените това означава винаги да намират начини да събудят своята вътрешна красота и сила.

Смятам, че всичко започва с нагласата да искаш да промениш нещо в себе си, да се погрижиш за духа и тялото. След това си правиш списък, който започваш да изпълняваш всеки ден, без излишен стрес, забавлявайки се, предизвиквайки себе си.

Как да събудите вашата вътрешна красота и сила?

Ще се върна на предните редове, в които споделих колко много се възхищавам на красивите коси на италианките. Сигурна съм, че те се дължат не само на средиземноморската диета, а и на ежедневната козметика, с която обгрижват косата си. Ще споделя, че имам хубава коса, но часове, след като я измия и оформя, обемът ѝ се губи. Искам повече обем и сила! За щастие, успях да намеря продуктите, които ми помагат да постигна ефекта на италианките. Разкрих своята тайна на моите приятелки, сега искам да я споделя и с вас.

Опознах собствената си сила със серията Luxurious Volume Core Restore на John Frieda. Това е иновативен, тристепенен ежедневен ритуал, който заздравява косата в дълбочина и преобразява плоската коса в прическа с оптимален естествен обем. Балансът на бедната на протеини коса е възвърнат с помощта на комплекса Protein-Strength.

Това е козметика за дами с безжизнена, тънка коса, които искат да събудят своята вътрешна красота. Серията включва Luxurious Volume Core Restore – подсилващ шампоан за обем,  Luxurious Volume Core Restore – подсилващ балсам за обем,  Luxurious Volume Core Restore – подсилващ серум за обем.

Мога да споделя, че това е една експертна грижа за косата, която всяка дама може да прави у дома. Текстурите на продуктите са леки, с приятен аромат. Най-хубавото е, че косата се разресва много лесно, косъмът не е утежнен и обемът е налице. Ухае прекрасно, мека е като коприна, но изглежда по-плътна и не се налага да добавяте допълнителни стилизанти.

Кои са другите начини да събудите вашата вътрешна красота?

Медитирайте – Един от начините да се научите да медитирате е като посещавате клас по йога. Ако нямате време за това, опитайте сами и у дома. Аз медитирам вечер, тъй като сутрин разполагам с малко време. Медитирам и през почивните дни и на работа. Медитацията по време на работа, много помага да намалите нивото на стрес и разбира се, да преоткриете вътрешната красота.

Фокусирайте се върху дишането, по възможност направете кратка разходка край офиса, медитирайте слушайки релаксираща музика, като звуци от природата, не на последно място дръжте край себе си аромат на лавандула или цитруси.

Обърнете внимание на начина на хранене – Това има значение. Човек е това, което яде. Добавете тази точка към списъка си за преоткриване на красотата. Храните, които ще ви помогнат да бъдете красиви отвътре навън са сурови ядки, риба, качествено червено месо, зелен чай, нар, спирулина, малко черен шоколад.

Слушайте и следвайте вашата интуиция – Женската интуиция е невероятно силна и рядко може да ни подведе.

Премахнете нещата, които ви дърпат назад – Това най-често са мисли, спомени за не много приятни периоди в живота ни. Вземете лист хартия, напишете на него 10 или повече неща, които изхвърляте от живота си. Опишете всичко, което ви тормози емоционално, включително и ниската ви самооценка. Смачкайте листа и го изхвърлете. Следва промяната, а тя е да продължите напред.

Правете нещата с любов – Няма как да събудим вътрешната си красота, ако не носим любов в себе си към всичко, което правим. От ароматната чаша кафе, до приготвянето на нещо вкусно и здравословно за хапване, до бюти ритуалите, които правим у дома.

Прекарвайте време с хора, които отразяват вътрешната си красота, така че вашата също да разцъфне – това са онези важни хора в живота ни, които са позитивно настроени, които ни подкрепят, не гледат скептично на идеите ни, хора, които ни вдъхновяват.

Снимки: istock; Reuters; John Frieda

Коментирай