Здраве и красота

Безплатни очни прегледи във ВМА

Не се изисква направление от личния лекар

19.10.2018г. / 11 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Клиниката по очни болести на ВМА за пореден път ще се включи в скрининговата програма на Националната кампания „Право на зрение“.

Кампанията се организира от Института за здравно образование и се провежда със съдействието на Столично офталмологично дружество. Тя цели ранно откриване на социалнозначимите очни заболявания катаракта и глаукома.

Заболяванията засягат предимно възрастните хора – над 60 г., и са най-честата причина за слепота в света. Ако се открият навреме, слепотата може да бъде предотвратена.

Безплатните прегледи за катаракта и глаукома във ВМА започват на 22 октомври и ще продължат до края на месец ноември. От тях могат да се възползват всички възрастни хора, които нямат поставена диагноза.

Консултациите ще се извършват в кабинет № 207 в поликлиниката на ВМА, като за целта трябва да бъде направено предварително записване на тел. 02/ 922 5555, всеки работен ден от 11.30 до 13.30 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

„Винаги подкрепяме подобни инициативи и вярваме, че ще допринесем за ранната диагностика на тези заболявания. Прегледите не са ограничени само за жителите на София – в тях могат да участват възрастни хора от цялата страна“, коментира проф. д-р Лъчезар Войнов, ръководител на Клиника по очни болести на ВМА.

Коментирай