Здраве и красота

Страхотни признаци, че всъщност тялото ви е напълно здраво

Радвайте се!

25.01.2019г. / 16 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората са склонни да търсят под вола теле. В природата ни е да се вглеждаме по негативен начин във всичко, защото това и получаваме като обратна връзка. Свикнали сме по презумпция да не сме здрави, защото в съвремието пълното здраве е рядко срещано или поне така си мислим. Преди да побързате да се усъмните в тялото си, преди да посегнете към ненужните за вас хранителни добавки или медикаменти, преди да прибегнете към някоя глупава модерна диета, вижте кои са признаците, че всичко това не ви е нужно! Има сигнали, които ясно подсказват, че всъщност тялото ви е напълно здраво и трябва да се радвате.

Гъста, лъскава коса

Сухата, накъсваща се и капеща коса може да бъде признак на редица заболявания. Ако обаче вашата е тъкмо обратното – лъскава, здрава, гъста и в добро състояние, това е положителен сигнал за вашето здраве.

Признаци на ниски нива на естроген

Здравото тяло е в състояние да произвежда достатъчно колаген и протеини, подхранващи и хидратиращи косата отвътре по естествен път.

Здрави нокти

Подобно на косата, ноктите също са проекция на вътрешното здраве. Ноктите могат да издадат редица здравословни проблеми, стига да можем да ги разчетем. Те се нуждаят от доста хранителни вещества, за да са здрави. Ако ноктите ви са нечупливи, розови и растат нормално, значи организмът ви е здрав.

Здрави зъби и венци

Оралното здраве също е барометър за състоянието на тялото. Зъбите и венците могат да подскажат много повече, отколкото предполагаме. Възпалените венци и често появяващите се кариеси са сигнал за дефицити в организма, неконтролиран растеж на бактерии, възпалителни процеси и други заболявания.

Признаци на крайно изтощение

Талията ви е тънка

Наднорменото тегло е вредно за здравето, но още по-вредно е натрупването на мазнини около талията. То може да е следствие от сериозни заболявания като хормонален дисбаланс, диабет, метаболитен синдром, сърдечносъдови заболявания. Ако талията ви е тънка, радвайте се. Рискът ви от сериозни заболявания е по-малък от този на другите.

Имате нормална дефекация

Както запекът, така и честите диарии са показател за проблеми в организма, в обмяната на веществата, в състоянието на чревната флора или в хормоналния баланс. Ако се изхождате напълно нормално всеки ден, това е сигнал за добро здраве.

Езикът ви е розов и гладък

Колко често изплезвате език, за да проверите състоянието му? Обърнете внимание дали езикът ви е белезникав, обложен, нацепен или с рошави папили. Ако някой от тези показатели са налице, вероятно страдате от някакво скрито състояние. Но ако езикът ви е розов и напълно гладък с нормална форма, значи вие сте здрави.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
5 rate up comment 0 rate down comment
Щерю ( преди 5 години )
Също - и дъските Ви хлопат нормално...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота