Здраве и красота

Как да стегнете корема след раждането

Консумирайте здравословни протеини

23.10.2018г. / 14 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Възстановяването след раждането отнема различно време при всяка жена. Да елиминираме излишните килограми никога не е лесно. Този процес трябва да се случва бавно и постепенно. Как да стегнете кожата в областта на корема след раждане? Вижте 5 стъпки за по-добра визия.

Правете кардио тренировки

След раждането, излишни мазнини за елиминиране има не само в една област, а в различни части на тялото. Ако искате да редуцирате навсякъде теглото си и особено в областта на корема, правете кардио тренировки. Може да започнете с 20-30-минутна тренировка 3-5 пъти седмично, като постепенно да увеличавате времето на тренировката.

6 от най-добрите напитки за млада кожа

Консумирайте здравословни протеини

Ако искате да изградите мускули и да стопите излишните мазнини, протеинът е нещото, от което се нуждае тялото ви. Протеините не само изграждат чиста мускулна маса, но съдържат важни хранителни вещества, които помагат на кожата ви, като колагенът например.

От колко протеини се нуждаете зависи от теглото ви и колко често и как тренирате. Дневното ви меню е добре да включва поне 100-150 грама протеини. Ако сте по-активни, това количество трябва да е по-голямо.

Напитки за бърз метаболизъм

Ежедневен масаж на корема

Ежедневните масажи на цялото тяло, включително и областта на корема са важни, когато искате да подобрите състоянието на кожата си. Използвайте подходяща козметика за след раждане, антицелулитни видове олио, лосиони съдържащи витамини Е, А, С и К, които спомагат за стягането на кожата и подобряването на нейната еластичност.

Редовните масажи подобряват кръвообращението, което също е важно за доброто състояние на кожата.

Свързани статии

Ексфолирайте

Кожата на тялото се нуждае от редовно ексфолиране. Тази бюти рутина спомага за подобряване на кръвообращението, както и за регенериране на нова, по-здрава и по-еластична кожа. В аптечната мрежа може да намерите различни пилинги за тяло, които са обогатени с какаово масло, масло от шеа, кофеин. Тези съставки са приятели на кожата ви. Правете пилинг на тялото си 1-2 пъти седмично.

Пийте достатъчно вода

На последно място, но не и по важност е приемът на достатъчно вода. Не подценявайте добрата хидратация. Водата ще ви помогне да хидратирате кожата си, правейки я по-еластична. Също така е важна за подобряване на метаболизма и елиминирането на излишни течности, особено в областта на корема.

Коментирай
Свободно време