Здраве и красота

Рибеното масло – за здрави деца и силни възрастни

За ползите от омега-3 мастните киселини

08.11.2018г. / 11 01ч.
Мария Дуковска
Рибеното масло – за здрави деца и силни възрастни

Вероятно мирисът на рибено масло не води след себе си приятни спомени. Кара ви да си представяте червеникаво-оранжевите перлички, пълни с мазна, ухаеща на риба течност, която майки и баби упорито увещаваха децата да приемат, „за да растат здрави и силни“. Е, годините минават и промените около нас настъпват неусетно. Днес рибеното масло притежава известните ви от детството ползи за здравето, но вече е много по-достъпно и приятно за прием от малки и големи – например под формата на меки желатинови капсули.

Историята помни многобройни проучвания, доказващи бабините думи, възкачващи на пиедестал рибеното масло и определящи го категорично като незаменим източник на Омега-3. Славата на ненаситените мастни киселини като едни от най-важните градивни елементи за здравето, безспорно е основната причина те да са опорна точка през целия живот на човека.

Опитът показва, че набавянето на Омега-3 играе важна роля в поддържането на здравето и активността на човека през целия му живот. Неслучайно са наречени „основни“ – защото органите и системите на тялото се нуждаят от тях за правилното си функциониране. За съжаление обаче човешкият организъм няма способността да ги произвежда, затова се налага ние да му ги предоставяме наготово. Въпреки че е отговорна и важна, задачата всъщност не е толкова трудна и не изисква много време и усилия. Фитофарма ви предлага да опитате лесен и удобен вариант за прием – под формата на меки желатинови капсули. Специалистите съветват да ги добавите към дневното си меню, което да разнообразите с ястия, богати на Омега 3. Сега е моментът да преоткриете многобройните рецепти със сьомга, риба тон, пъстърва, сардини и да добавите към тях ленено семе, орехи и сурово ленено масло. Предизвикайте въображението си и усъвършенствайте кулинарните си умения в сърцето на есенния сезон, когато намаляващата светла част на деня ви дава повече свободно време.

Но ако все пак ежедневието ви не позволява да се развихрите в кухнята, преборете многобройните предизвикателства и се радвайте на добро здраве и нестихващ тонус като си набавите Омега-3 мастни киселини по най-лесния и бърз начин – чрез меки желатинови капсули. Единственото, което приемът на рибено масло под формата на хранителна добавка ще ви спести, са нови, неприятни, ухаещи на риба спомени. Хубавото е, че винаги можете да си припомните старите и да се посмеете на отминалите дни.

Коментирай