Здраве и красота

Често срещани грешки в грима

Изпробвате фон дьо тен на неподходяща част от тялото си

09.11.2018г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Гримът, който нанасяме всеки ден върху лицето е вид изкуство. За да бъдем съвършени, трябва да знаем кои грешки да избягваме. Нанасяте ли слънцезащита преди грима (тя се нанася през всички сезони)? Прекалявате ли с подчертаването на веждите и особено с неподходящ цвят сенки или молив и колко често миете четките си за грим?

Това са само част от грешките, които не бива да допускаме, за да бъдем не само красиви, но и да запазим кожата си здрава. Ето какво друго не бива да правите.

Не забравяйте хидратирането

Много дами правят грешката, да не овлажняват кожата с подходящ крем преди нанасянето на грима. Няма значение дали кожата ви е суха или смесена към мазна, хидратацията е много важна. Когато е добре подхранена, гримът се прилага по-лесно и изглежда по-добре.

Нанасяте матирано червило върху сухи устни

Кожата на устните е много нежна и чувствителна, затова трябва да се грижим за нея всеки ден, без значение от сезона. За да бъдат пухкави и изкусителни устните ви, правете им нежен пилинг 1 път седмично. Преди да нанесете мат червило (или друго, както и гланц), винаги нанасяйте безцветен балсам върху тях. Това ще ги омекоти и няма да изглеждат „разрошени“. Матовите червила изискват добре подхранени устни.

Полезни неща, които никога да не слагате на лицето си

Рязък контраст между цвета на лицето и шията

Една от най-често срещаните грешки при нанасяне на пудра или фон дьо тен е отсичането на грима върху лицето. Ако тонът, който използвате е и много по-тъмен от цвета на шията ви, ще изглежда така, сякаш сте с маска. Ето защо, разнесете грима си малко след челюстта към началото на шията, за да има плавно преливане на тоновете.

Изпробвате фон дьо тен на неподходяща част от тялото си

Една от най-честите грешки при тестването на нюансите грим е нанасянето им на вътрешната част на ръката. Това е погрешно, защото цветът, пигментацията са различни в тази част на тялото ви и лицето. Най-добре е да тествате нюансите върху лицето си.

Как се променя здравето на косата на 20, 30, 40, 50 и 60 години

Не сменяте фон дьо тена си през лятото

Както сменяте гардероба си, така трябва да сменяте и нюанса на грима. Той трябва да е малко по-тъмен от този, който ползвате през есенно зимните месеци, когато не правите слънчеви бани. В противен случай, лицето ви ще изглежда много по-бяло от тена на кожата.

Свързани статии

Не съхранявате бюти продуктите си правилно

Много продукти за красота съдържат натурални масла и восъци, които не търпят високи температури като през лятото. Направете им място в хладилника. В него може да съхранявате крем за околоочен контур, лак за нокти, маски за лице, очна линия и червила. Така цветовете на гримовете ще бъдат все така ярки и наситени.

Извивате погрешно миглите си

Когато искате миглите ви да бъдат извити и красиви, извийте ги с помощта на специална машинка, но преди нанасянето на спирала. В противен случай ще увеличите риска от тяхното накъсване и начупване, ако ги извиете след като сте им сложили спирала.

 

Коментирай