Здраве и красота

Полезни храни за щастлива и здрава вагина

За да бъдат оргазмите ви изпълващи

14.11.2018г. / 12 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Знаете ли, че за да имате изпълващи и редовни оргазми по време на секс, трябва да се грижите добре за здравето на вагината си... В основата на това се крие начинът ни на хранене. Кои храни биха направили вашата вагина по-здрава и щастлива?

Сладките картофи са вкусна и здравословна алтернатива на обикновените и са подходящи за вашата диета и за поддържане на добро вагинално здраве. Зеленчуците са богати на важния витамин А, който допринася за укрепването на маточните, но участва и в синтеза на полови хормони.

Лимоните са чудесни плодове за поддържане на вагиналното здраве, тъй като тяхната киселинност помага за поддържането нивото на рН на влагалището. Антиоксидантите, които ни осигуряват, спомагат за защита на клетките от увреждане на свободните радикали.

Какво се случва в тялото, когато заместим всички напитки с вода

Всички сме чували за невероятните ползи за здравето на пикочните пътища от консумацията на сок от червени боровинки. Но тази вкусна напитка благоприятства и здравето на вагината. Помага за балансиране на нивото на pH, намалявайки риска от вагинални инфекции и други проблеми.

Не забравяйте към менюто си за здрава и щастлива вагина да добавите и чесън. Той съдържа антимикробни и противогъбични свойства, които помагат за предотвратяване на вагинални проблеми като сърбеж, неприятна миризма.

Ако страдате от вагинална сухота, съпроводена със сърбежи, включете зелените зеленчуци в менюто си. Едни от най-полезните са зеле кейл, което е богат източник на витамини А и С, спомага за подобряване на кръвообращението. Други полезни зеленчуци, които може да консумирате са целина, броколи, зеле.

Полезни храни, с които може да замените кафето

Ежедневната консумация на кисело мляко е полезна за поддържане на вагиналното здраве. То съдържа живи и активни култури, които предотвратяват прикрепването на болестотворни организми към влагалището, спомагат за поддържането на нормално здравословно състояние на урогениталните клетки и играят ключова роля за предотвратяването на бактериална вагиноза и болести, предавани по полов път.

Други пробиотични храни, които е добре да консумирате са кефир, кисело зеле, кисели краставички, супа мисо.

Свързани статии

Ако обичате авокадо, хапвайте го по-често, защото то стимулира вагиналното здраве. Полезните мазнини, които се съдържат в него, спомагат за заздравяването на вагиналните стени и естественото овлажняване на вагината. Това намалява риска от вагинална сухота, парене, сърбежи. В допълнение, съдържащите се в авокадото витамин В6 и калий също допринасят за една здрава вагина.

Ядките и семената са важна част от здравословното меню. Особено полезни за здравето на вагината са бадеми, сусамово семе, тиквени семки. Те съдържат цинк, витамини от групата В, които могат да облекчат неразположенията свързани с месечния цикъл.

Не на последно място, хапвайте банани. Сладки и вкусни, те са доставчици на витамини В6 и С, както и на манган, калий, биотин и мед, които благоприятстват вагиналното здраве.

Коментирай