Здраве и красота

Каква е връзката между липсата на секс и наддаването на тегло?

Изгаряте по-малко калории

15.11.2018г. / 08 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Кога бе последният път, когато правихте невероятен секс? А може би от известно време сте в застой, сексуална суша и ви липсват интимни ласки? Спирането на секса за някакъв период от време, всъщност не е безобидно за нашето здраве и сексуалност.

Имунитетът намалява, вагиналните стени може да изтънеят, рискът от рак при мъжете се повишава, но също така излагате на риск и връзката си (ако се намирате в такава). Може ли липсата на секс да се отрази и на фигурата ни, оказвайки се причина за наддаване на тегло? Оказва се, че да, вижте защо.

Изгаряте по-малко калории

Един от най-приятните начини да изразходвате излишни калории е по време на секс. Според специалисти, за 30 минути секс изгаряме средно по 100 калории. Тук може да видите колко калории ще изгорите в някои секс пози.

Как да говорите с партньора си за секс

Депресията може да доведе до покачване на килограмите

Последните проучвания показват, че сексът може да помогне за облекчаване на депресията. Липсата на интимни ласки може да се отрази на емоционалното състояние. Дълги часове сън, емоционално хранене, са само част от последствията свързани с депресията.

По-високи нива на стрес

Специалисти смятат, че стресът може да доведе до наддаване на излишни килограми. Сексът естествено облекчава и намалява нивото на стрес. От друга страна, липсата на редовен секс ни кара да бъдем по-напрегнати. Когато тялото ни е стресирано, то секретира повече от хормона кортизол, който обикновено води до натрупване на излишни мазнини в областта на талията.

Свързани статии

Несигурността в себе си намалява

Когато имаме сексуален партньор и често правим секс с него, започваме да се чувстваме по-комфортно заедно, но и с тялото си. Когато спрете да правите секс за известно време, много е възможно да обръщате по-малко внимание на фигурата си и не само да качите килограми, защото сте се отпуснали, но и да се занижи самочувствието ви за това как изглеждате.

Коментирай
Здраве и красота