Здраве и красота

Натурално премахване на брадавици и папиломи

За по-красива кожа

19.11.2018г. / 10 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Подутини върху кожата, кръгли образувания... Може би няма човек, който да няма или да не е имал в някакъв момент от живота си папиломи и брадавици. Като цяло тези кожни образувания не са опасни, но в някои случаи могат да бъдат заразни, а и загрозяват кожата ни.

Консултацията с дерматолог е препоръчителна, за да установи най-малкото дали става въпрос точно за брадавици и папиломи. Вижте няколко натурални лека, които могат да помогнат в елиминирането им.

Масло от чаено дърво

Ще ви бъдат необходими няколко капки масло от чаено дърво и 2 супени лъжици вода. Добавете етеричното масло във вода и с помощта на памучен тампон намажете брадавицата. Правете тази грижа по 5-6 пъти на ден. Маслото от чаено дърво е мощен антисептик, който елиминира повечето бактерии, което го прави ефективно средство за лечение на брадавици.

Как се променя здравето на косата на 20, 30, 40, 50 и 60 години

Пчелен клей (прополис)

Ще ви бъдат необходими няколко капки тинктура от прополис и памучен тампон. Капнете тинктурата върху тампона и намажете папилома с него. Изчакайте да изсъхне преди да се облечете. Правете тази грижа 1-2 пъти на ден. Прополисът бива наричан натурален антибиотик. Той има силни антибактериални свойства. Още ползи за здравето от неговата употреба може да прочетете тук.

Рициново масло

За да елиминирате неприятната брадавица, нанесете върху нея рициново масло, след което оставете да изсъхне. Маслото има антивирусни свойства и е богато на антиоксиданти.

Свързани статии

Чесън

Чесънът е едно от най-мощните природни средства за премахване на брадавици, тъй като има антимикробни свойства. Стрийте няколко скилидки, сложете ги върху марля и завийте с бинт (или залепете марлята с лепенки). Оставете да действа цяла нощ или поне 40-60 минути. Правете тази грижа всеки ден, до изчезването на брадавиците.

Аспирин

Ще ви бъдат необходими 3-4 таблетки аспирин и малко вода. Стрийте таблетките и ги направете на паста с малко вода. Намажете брадавиците с нея, поставете марля и лепенки (бинт) и оставете да действа за няколко часа. Аспиринът съдържа салицилова киселина, която се използва за лечението на различни кожни проблеми.

Коментирай