Здраве и красота

10 тайни на жените, които никога не пазят диета

Как успяват да изглеждат перфектно?

21.11.2018г. / 12 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Не разделяйте храната на добра и лоша

Жените, които не спазват диети и въпреки това изглеждат чудесно, не се въздържат тотално от малките хранителни радости в живота. Те не демонизират шоколада като „лоша храна“ и не издигат на пиедестал единствено зелените салати. Това е погрешен и вреден за здравето принцип. Позволявайте си от време на време любимите си лакомства, но в много малки количества.

15 съвета за отслабване, от които всяка жена се нуждае

7. Пият много вода

Добрата хидратация на тялото има значение за теглото и разграждането на мазнините. В някои случаи жаждата се бърка с глад. Човек посяга към хладилника вместо към чашата с вода.

Свързани статии

8. Не хабят енергия в купуване на нискокалорични и диетични храни

Етикетите „диетично“, „здравословно“, „нискокалорично“ са истинско губене на време. Те са обработени и обогатени с изкуствени подсладители, многократно по-сладки от захарта. Това също провокира секреция на голямо количество инсулин от панкреаса, създавайки предпоставка за превръщане на храната в телесна мазнина вместо в освободена енергия.

9. Спят достатъчно

Липсата на сън води до много проблеми. Един от тях е трупането на излишно тегло. Изследванията показват, че жените, които спят по 8 часа на денонощие имат по-нисък риск от хормонални проблеми, водещи до наднормено тегло.

10. Говорят по време на хранене

Забравете какво са ви учили като деца. Говоренето по време на хранене е добър начин да оставите храната бавно да навлезе в гастро-интестиналния тракт. Така обработката ? става много по-качествена.

10 трика за бързо отслабване

Друг важен момент е, че на мозъка са му необходими около 20 минути, докато регистрира приетата храна, за да даде сигнал, че вече сте сити. Ето защо колкото по-бавно се храните, говорейки и забавлявайки се между другото, толкова по-лесно е да пазите фигурата си.

Коментирай