Здраве и красота

Ароматни пръчици със сандалово дърво – за добър сън и по-малко стрес

За повече баланс

29.11.2018г. / 12 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой е любимият ви аромат, с който освежавате въздуха в дома или офиса? Чували ли сте за пръчици за горене с ухание на сандалово дърво? Тях може да намерите в магазините за свещи, декорация, биомагазини. Те са един уникален начин да елиминирате неприятната миризма в помещението, но също така имат и някои здравословни ползи. Вижте някои от тях.

За повече релакс и по-малко стрес

Ако в края на деня или по време на работния процес се чувствате напрегнати, пръчиците с аромат на сандалово дърво ще ви помогнат да се отпуснете. Доказано ароматът на сандалово дърво облекчава стреса, а ако към него добавите и пръчици с лавандула, ще засилите въздействието.

Подобряват качеството на съня

Безсънието може да наруши нормалния ни ритъм на живот. То е причина за нашата ниска концентрация, спад на имунитета, нервност, покачване на телесното тегло. За моментите на безсъние, ние се нуждаем именно от ароматното въздействие на сандаловото дърво.

Масло от сандалово дърво намалява петната по кожата

В ароматерапията, то е сочено като едно от отпускащите ухания. Може да запалите ароматна клечица в спалнята или дневната, банята, докато си взимате отпускаща вана. Това ще направи атмосферата отпускаща и ще ви настрои на вълна сън.

Намалява кръвното налягане

Ароматерапията с пръчици сандалово дърво е подходяща и за хората с хипертония. Уханието им може дори да намали систоличното кръвно налягане.

Свързани статии

Това може да помогне на тялото ви да се успокои, да намалите риска от сърдечен удар, инсулт и други форми на сърдечни заболявания.

По-бързо излекуване на рани

Може да не ви се вярва, но ароматът на тези пръчици активира определени обонятелни рецептори, които могат да повлияят на други процеси в организма, като стимулиране синтеза на кератин. Кератинът изгражда най-външния слой на кожата, а благодарение на повишения му синтез, заздравяването на рани става по-бързо.

 

Коментирай