Здраве и красота

Как да редуцирате мазнините по лицето

Отървете се от двойната брадичка

20.02.2019г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Както навсякъде по тялото, така и по лицето могат да се натрупат излишни мазнини. Някои жени са по-склонни към този неприятен проблем от други. Обикновено мастни натрупвания се появяват около брадичката, под нея, встрани по долната челюст.

За съжаление тялото и генетиката ни определят по какъв начин сме склонни да трупаме повече мазнини при поява на наднормено тегло. Ако лицето ви е сред зоните, върху които напълняването се отразява моментално, прочетете следващите редове.

Храни, съдържащи повече мазнини от една поничка

Как да накарате излишните мазнини по лицето да намалеят?

Консултирайте се със своя лекар

Подпухналостта, подуването на лицето, задържането на вода в тази област, както и натрупването на мазнини може да е в резултат на прием на някои лекарства, да е симптом за някакво скрито заболяване или наличен хормонален дисбаланс. За да определите дали причината е здравословен проблем или прием на медикаменти, или нито едно от тези, говорете с лекаря си.

Помислете за храната си

Храните ли се правилно? Ограничавате ли се в приема на пакетирани, преработени, наситени със сол и захари храни? Много често нездравословното хранене се оказва в основата на проблема с натрупването на мазнини по и около лицето и шията. Алкохолът също е един от причинителите.

Упражнявайте се редовно

Физическата активност е важна както за тялото, така и за лицето. Ако се постараете да свалите дори няколко килограма, една от първите части на тялото, по които успехът ви ще си проличи, е лицето.

Правете упражнения и за лице

Лицето е изтъкано от мускули, които ви помагат да правите всички сложни гримаси, на които сте способни. Те се грижат за говорната и дъвкателната функция. Ако правите достатъчно упражнения за лицеви мускули, те ще бъдат по-стегнати, съответно по-малко склонни да задържат мазнини около себе си.

7 от най-добрите мазнини за готвене

Като допълнителен бонус за лицето ви ще се окаже намаленият риск от ранна поява на бръчки, увисване, неравномерен тен.

Свързани статии

Спете достатъчно

Безсънието и липсата на достатъчно време за сън е още един от проблемите, причиняващи подпухване на лицето и трупане на мастна тъкан в областта. Неслучайно казват, че всяка жена трябва да вземе своята доза сън за красота.

Масажите са полезни

Поглезете се с масаж за лице със специална редуцираща мазнините цел. Доверете се на лицензиран специалист в тази област, който да ви направи подобаващ лицев масаж, стимулиращ лимфата и временно задържаните в областта излишни течности.

Храни, изгарящи мазнини (галерия)

Хидратирайте се

Добре хидратираното тяло се справя по-лесно с излишните мазнини. Пийте достатъчно течности, като наблягате предимно на водата, чайовете без захар, пресните неподсладени плодови и зеленчукови сокове.

Коментирай