Здраве и красота

Как да елиминирате гъбичките в устата

Обърнете внимание на начина на хранене

17.12.2018г. / 15 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лош дъх, налепи по езика... Тези неприятни симптоми подсказват за наличието на млечница. Тя най-често се появява при наличието на дисбаланс в червата, тютюнопушене, лоша орална хигиена, заболявания като диабет, анемия и други. Млечницата е известна още като орална кандидоза.

Добрата орална хигиена, четкането на езика са от съществено значение. Вижте няколко естествени начина да повлияете на микроорганизмите, като не пропускайте и да се консултирате със специалист.

Яжте кисело мляко

Полезните бактерии, които се съдържат в киселото мляко, наречени пробиотици, могат да помогнат за възстановяване на бактериалната среда в устната кухина. Добавете към менюто си натурално кисело мляко.

Солена вода

Обикновено използваме солта, за да овкусяваме ястията си, но тя има широко приложение, включително и в оралната хигиена. Изплакването на устата със солена вода, може да облекчи гъбичната инфекция и да спомогне за елиминирането на млечницата.

Обърнете внимание на начина на хранене

Гъбичките се захранват със захар. Някои специалисти препоръчват да се ограничи консумацията на сладкиши при наличието на такива проблеми в устната кухина (и не само). Като цяло захарта нанася сериозни щети върху тялото ни, като ако всекидневно консумирате сладкиши, бяла захар, ще забавите елиминирането на гъбичната инфекция от устната кухина.

Свързани статии

Сода за хляб

Готварската сода, също като солта, има естествено противогъбично действие. В чаша с вода разтворете малко количество сода за хляб, след което жабурете няколко секунди. Това ще намали гъбичната инфекция и ще освежи дъха ви.

Масло от чаено дърво

Антисептичните ползи на маслото от чаено дърво са добре известни. То помага при гъбички по ноктите, краката. Винаги трябва да се разтваря във вода (или в някои случаи да се ползва в комбинации с други масла). Опитайте да изплаквате устата си с воден разтвор с няколко капки масло от чаено дърво.

Коментирай