Здраве и красота

Как да не навредите на косата си след боядисване?

Задължителна част от подготовката на косата е и нейното хидратиране

30.12.2018г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Как да не навредите на косата си след боядисване?

Днес много жени не харесват естествения цвят на косата си или просто предпочитат да внесат разнообразие във външността си, затова избират да боядисат косата си в мечтания цвят. Ако желаете да изпълнявате тази процедура по боядисване у дома, а не при професионалист, трябва да се запознаете с начина да боядисате косата си безвредно.

Подготовка за боядисването

Какво включва тази стъпка? Противно на очакваното, не мийте косата си в деня на боядисването ѝ. Естествените масла в нея ще предпазят космите и скалпа от агресивните съставки, съдържащи се в боята. Най-добрият вариант е да измиете косата си на предния ден, за да минат 24 часа от последното измиване.

Задължителна част от подготовката на косата е и нейното хидратиране. Това става с помощта на подходящ балсам от L'oreal Professionel или на маска, приготвена у дома. Преди да започнете да боядисвате косата си, непременно се уверете, че сте я хидратирали добре.

Запознаване с инструкциите

Внимателно прочетете инструкциите на производителите на боята, дори и да не боядисвате косата си за първи път. Помнете, че всяка боя съдържа различни инструкции, затова не бива да изтървете нещо важно, което се съдържа в тях. Не при всички видове бои продължителното седене с боята ще направи цвета по-наситен. Напротив, това може да доведе до сериозни проблеми със здравето. Затова предварително се запознайте с всички изброени рискове и начините те да бъдат избегнати.

Задължително направете препоръчания тест за алергия, особено ако тествате нова боя за коса. Много хора считат тази стъпка за излишна, но ако се окаже, че имате алергия, много по-добре е да получите само местен обрив или зачервяване, отколкото ако сте намазали целия си скалп. За да направите теста, от предния ден нанесете малко количество боя от вътрешната страна на ръката. Ако няма никакви странични реакции, можете безопасно да боядисате косата си с нея.

За да избегнете всякакви неприятни емоции, които обикновено възникват при употребата на евтини и некачествени бои за коса, заложете на сигурна и безопасна професионална боя за коса, която ще ви спести много проблеми и неудобства.

Процесът на боядисване на косата

Ако желаете да покриете белите коси, а не коренно да сменяте цвета на косата си, можете да направите това у дома. При дълга коса си закупете достатъчно количество боя, за да покриете максимално добре цялата ѝ повърхност и да избегнете появата на петна. Но ако желаете да получите коренно различен цвят на косата от този, който имате сега, по-добре да посетите специалист. Ако все още не сте избрали подходящата боя за коса, можете да изберете от продуктовата линия Kerastase, която се ползва от най-добрите фризьори по света.

Коментирай