Здраве и красота

5 фитнес тенденции, които ще следваме през 2019-а

Топтрендовете във фитнеса и упражненията

04.01.2019г. / 07 18ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка година се появяват нови тенденции във фитнеса, чиято цел е да разнообразят рутината ни в салона или у дома. Вече сме 2019-а година и поглеждаме към трендовете, които се очертават да бъдат важни през новата година. Сайтът healthline публикува мнението на няколко фитнес специалисти, които обобщават топтенденциите.

Упражнения у дома

Да се поддържаме във форма не е задължително да става във фитнес салона. Според Том Холанд, физиотерапевт от Кънектикът, домашните тренировки ще продължат да бъдат изключително популярни и през новата година. Много хора вече разполагат и в дома си с фитнес уреди, което им позволява да спортуват, без да излизат от вкъщи.

По-кратки тренировки

Според Холанд това ще е засилваща се с времето тенденция, тъй като според научните изследвания няма твърде кратка тренировка, а важи правилото, че всяка минута е важна. Например 3 тренировки от по 10 минути могат да доведат до същия резултат както 30-минутна продължителна тренировка. Когато и да решите да тренирате, дори да е разделено на няколко по-малки части, това ще е ефективно, твърди Холанд.

Боксът

Когато говорим за физическа тренировка, която ще привлече много почитатели, един от атрактивните спортове си остава боксът. Бойните спортове като цяло се превръщат в мейнстрийм култура в света на спорта.

Тренировките по бокс са прекрасен начин да се спортува интензивно, но с добавената стойност на усещането, че сте истински боец. За много хора това е привлекателната страна на бокса, чувството за власт, което носят определени движения и техники. На второ място след бокса ще бъде актуален и спинингът – групово аеробно занимание, което се изразява в каране на колело на закрито.

Умното проследяване на резултатите

Все по-актуални ще са различните видове тракери тип гривна, часовник или друг атрибут, който следи за изгорените калории, сърдечния ритъм, ЕКГ, анализира съня, хидратацията, интензитета на упражненията, както и времето за трениране. Благодарение на умните устройства тренировката става по-ефективна и можете в реално време да виждате промяната в тялото си, да следите натоварването.

Почивката

Тренировките могат да бъдат различни през годината и да изберете да опитате с няколко неща, но не бива да се забравя и почивката. Оставяйте мускулите да почиват, това е важна част от постигането на добра физическа форма. Според диетолога Уитни Стюарт, психическата отмора също е неделима част от възстановяването на тялото. Тя смята, че медитацията, ритуалите за красота и здраве рано сутрин, техниките за дишане могат съществено да се отразят на здравословното състояние в положителна насока. Затова не пренебрегвайте и добрата почивка като прилежаща част на добрата тренировка.

 

Коментирай