Здраве и красота

Как Дани пребори настинките

Неговото любимо сиропче му помага да е по-здрав

13.01.2019г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпване на есенно-зимния сезон, зачестяват настинките, грипът, вирусните инфекции, при големи и малки. Ние, възрастните, сме намерили начин да засилим имунитета си. Приемаме витамини и минерали чрез хранителни добавки и храната, пием повече билкови чайове, хапваме мед, чесън, обличаме се топло. Истината е, че тялото ни се нуждае от целогодишна подкрепа, а не само през студените месеци.

Това правило важи и за най-малките. Те имат необходимост от пълноценно хранене, повече пресни плодове и зеленчуци, билкови чайове, пресни сокчета. Въпреки ежедневните грижи обаче, децата не са напълно защитени.

Днес искам да ви споделя историята на Дани. Тя не се различава по нищо от историята на вашите дечица, които почти всеки месец, докато организмът им се опитва да изгради имунитет, преминават през упорити хрема и кашлица, често домашно лечение и почти никакво посещаване на ясла/градина, инхалации, отити, дори прием на антибиотици...

Дани е на 3-годишна възраст, дете на моя близка приятелка. Той е жизнен, обича да си играе с други дечица, храни се разнообразно, през лятото събира слънчеви лъчи на морето, но... и често боледува, като нерядко се налага и да приема антибиотик.

Ще се запитате „Не взима ли нещо за подсилване на имунитета?“ Взима и то няколко пъти в годината. Коластра, прополис, разни бабини лекове за силен имунитет...

С приятелките си говорим не само за шопинг и козметични процедури, но споделяме и своите тревоги. За майката на Дани, най-голямото притеснение е неговото здраве и това как той да бъде по-устойчив на вирусите.

Работата ми позволява да имам достъп до голям обем от информация на всякакви теми, включително и това как да засилим имунитета на детето. Така попаднах на информация за сиропчето Самбукус Нигра. Следващата стъпка бе да разпитам мои колежки с деца, дали са пробвали този естествен продукт в подкрепа на имунитета. Чух няколко добри отзива и не се поколебах да го споделя с майката на Дани.

Какво съдържа Самбукус Нигра?

Той е събрал в себе си едни от най-добрите естествени имуностимуланти, като черен бъз, ехинацея, прополис и коластра. Една естествена защита за детския организъм през есенно-зимните месеци (и не само). Тайната на сиропа се крие в черния бъз, който естествено укрепва имунната система и поддържа жизнения тонус при децата, тъй като има мощни противовирусни свойства.

Самбукус Нигра е богат и на важни хранителни вещества, сред които флавоноиди, много витамин С, провитамин А, холин, смоли, танини, органични киселини, слузни и дъбилни вещества, каротеноиди, аминокиселини и други.

Малкият Дани харесва вкуса му и от няколко седмици го приема. Не само, че неразположенията намаляха, но когато настине се възстановява много по-бързо. Най-хубавото е, че ако не разполагате с време да отидете до аптеката, може да си го поръчвате и онлайн.

Не на последно място, не забравяйте да прегръщате и целувате вашите деца всеки ден. Доказано е, че ежедневните прегръдки, целувки и позитивни емоции засилват естествено имунната система както при малки, така и при големи.

Снимки: revita.bg

Коментирай