Здраве и красота

4 причини да правите клекове всеки ден

Едно упражнение, а толкова ползи

01.08.2019г. / 16 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Клековете не са особено лек вид тренировка, но затова пък са много полезни. С упоритост и постоянство кляканията стават все по-лесни и забавни с времето. Тонусът на мускулите се подобрява и резултатите започват да стават видими.

Клековете са полезни по много причини. Ето 4 от тях.

1. Значително подобряват цялостния тонус.

Кляканията са силово упражнение, което поддържа и изгражда мускулатурата на бедрата и таза. Това е особено важно за хора над 40-годишна възраст, които губят мускулната си маса по-лесно, а на нейно място идва мастна тъкан. Ето защо клековете са чудесен начин да изградите по-силно ядро, а то ще ви е необходимо, за да направите фитнеса по-лесно за вас занимание.

Упражнения и съвети при високо кръвно налягане

2. Клековете са тренировка, която предпазва от наранявания.

Ако работата ви е свързана с продължително седене часове наред, мускулатурата на краката и таза отслабва. По тази причина прекалено силовите тренировки могат да ви навредят, ако не сте редовно спортуващ. Кляканията са чудесен начин хем да раздвижите важни групи мускули, хем да не си причините някоя травма.

На продължителното седене през деня трябва задължително да се противодейства, но избягвайте да го правите, хвърляйки се на най-силовите и най-напрегнати видове тренировки. С напредване на възрастта травмите се случват по-лесно, отколкото преди. За да избегнете увреждания на кръста, коленете и тазобедрените стави, причинени от тичане например, правете клекове.

3. Те са упражнение, което можете да правите навсякъде и по всяко време.

За да изпълните дневния си набор от клякания не е нужно да ходите до фитнеса или да разполагате с някакъв уред. Можете да клякате, дори когато сте на почивка. Така ще поддържате лесно своята форма, даже да сте във ваканция.

4 упражнения, които повишават либидото

4. Клековете правят живота по-лесен.

Ако сте се заели да изпълнявате този вид упражнение ежедневно вероятно вече сте се убедили каква разлика има в сравнение с преди. Когато мускулатурата на краката и таза заякне, ще ви е много по-лесно да правите всякакви движения, да се навеждате, да се катерите, да носите товар по простата причина, че ядрото ви е заякнало цялостно. Това помага в ежедневието и няма как да не го усетите. Качеството на живот се подобрява благодарение на клековете.

Коментирай