Здраве и красота

Шампоан с морска сол за обем и подхранване

Как да си го направим

14.01.2019г. / 11 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма жена, която да признае, че обича солта в косата си на плажа. Това е едно от най-неприятните усещания, но пък се оказва, че солта е добър приятел на косъма.

Морската сол помага на скалпа да контролира секрецията на себум и намалява омазняването на косата. Солите имат подхранващо действие и правят косата по-обемна и жизнена.

10 начина да стимулирате косата да расте по-бързо

Обогатете шампоана, който ползвате с морска сол, за да подарите на косата си всички прекрасни вещества, от които тя се нуждае за повече здраве. Измивайте косата през 2-3 дни с тази смес (ако имате суха коса можете да измивате през по-дълъг интервал) за най-добри резултати.

Какво ви е нужно:

  • 3-7 супени лъжици морска сол (зависи от това колко гъст е шампоанът)
  • ½ чаша избран от вас шампоан
  • 1 супена лъжица кокосово масло

Начин на приготвяне:

Кокосовото масло е само една супена лъжица, така че можете да го разтопите над горяща свещ така, както е в лъжицата.

Вземете любимия си шампоан. Изстискайте половин чаша от него в купа. Добавете в него между 3 и 7 лъжици морска сол в зависимост от това колко гъста е консистенцията му. Разбърквайте в продължение на няколко минути.

Свързани статии

Прибавете към шампоана и разтопеното кокосово масло и отново разбъркайте.

5 грешки, с които съсипвате цвета на косата

Прехвърлете сместа в подходящ за целта контейнер, празна бутилка с дозатор или нещо подобно, което да ви е удобно за ползване.

Оставете да престои 24 часа, за да може солта да се разтвори добре.

Тази фантастична смес прави правата, повехнала и тънка коса по-обемна и игрива. Освен това солта отнема голяма част от излишната отделена от скалпа мазнина, правейки косата чиста и свежа за по-дълго.

Коментирай