Здраве и красота

10 трика за плосък корем

За тънка талия

16.01.2019г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама иска да има плосък секси корем, който да ѝ дава повече самочувствие и да подчертава извивките на фигурата. С напредване на възрастта това мечтано изящество се постига все по-трудно, но не и ако знаете точно какво да направите. Важни са не само коремните преси. Има още няколко трика, които могат да ви помогнат да постигнете желаните резултати.

Наблягайте на пробиотиците

Не е необходимо да пиете изкуствени хранителни добавки. Просто включвайте пробиотични храни в менюто си всеки ден. Полезните бактерии помагат на стомашно-чревния тракт да работи правилно, освобождават ви от натрупаните газове, подуване и дискомфорт, стимулират метаболизма и създават усещане за лекота.

Сред най-добрите пробиотични храни са киселото мляко, туршиите, ферментиралите храни, киселото зеле, черният шоколад, чесънът.

3 упражнения за бързо стягане на корема

Намалете приема на сол

Солта създава условия за задръжка на излишни течности в тялото, което допринася за трупането на мастна тъкан около талията. Сведете приема на сол до минимум, за да намалите коремните мазнини и за да предпазите организма си от потенциални заболявания, свързани с високите количества соли.

Спрете да дъвчете дъвка

Дъвката може да ви е пръв приятел, когато имате нужда от свеж дъх, но е враг номер едно на плоския корем. Дъвченето на дъвка предизвиква подуване и образуване на газове, благодарение на изкуствените подсладители и вредни съставки в нея.

Помислете колко бира пиете

Неслучайно съществува изразът „бирено коремче“. Бирената мая в бирата причинява издуване на корема, което може да се окаже доста траен проблем.

Дъвчете добре храната

Колкото по-добре е обработена храната още в устната ви кухина, толкова по-лесно и плавно преминава процесът на разграждане в стомаха и червата. Когато дъвчете всяка хапка многократно, намалявате риска от поява на подуване в корема и влошено храносмилане, водещо до трупане на мазнини.

Укротете глада за сладко

Това е най-трудното предизвикателство, но е необходимо, за да постигнете желания плосък корем. Не е задължително нужно да спазвате строги мъчителни диети. Просто обуздайте порива за ежедневно похапване на сладкиши и тялото ви ще ви се отблагодари.

Прегледайте състоянието на хормоните си

Хормоналният дисбаланс на различни нива в организма може да причини подуване на корема или поява на абнормално трупане на мастна тъкан около талията. Обикновено първите заподозрени са щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, секретиращи стресови хормони. Понижената функция на щитовидната жлеза също предизвиква трупане на коремни мазнини.

6 начина да отслабнем на корем

Ограничете консумацията на кръстоцветни зеленчуци

За съжаление, проблемът с коремните ви мазнини и подуването може да се дължи именно на тези прекрасни и невероятно полезни зеленчуци, които обаче често причиняват възпаления в червата. Броколи, зеле, карфиол са сред най-честите причинители на метеоризъм и подуване, които могат да доведат и до диария.

Спете достатъчно

Пълноценният сън е важен за стройната фигура. По време на достатъчно продължителния и непробуден сън тялото успява да изпълни необходимите метаболитни процеси, регулиращи изгарянето на калории и мазнини. Освен това добрият сън намалява и стреса, който е допълнителен враг на тънката талия.

Не пийте газирана вода

Може би вече сте изключили подсладените газирани напитки, защото са препълнени със захар. Ако обаче сте преминали на газирана вода, за да компенсирате желанието си за нещо газирано, но не и сладко, грешите в избора. Газираната вода е не по-малко вредна за талията ви. Освен че издува корема, тя създава условия за трупане на коремни мазнини.

Коментирай