Здраве и красота

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019

Слагаме край на тежкото контуриране

18.01.2019г. / 11 35ч.
Мария Дуковска
5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019

2019 е нова година, но може и да се върнем две десетилетия назад, когато става въпрос за тенденциите в грима. Много звездни гримьори смятат, че ще видим доста вдъхновения, идващи от 90-те.

2019-а е тук, за да покаже нашите най-хубави черти – този път без ултратънки вежди – с по-мек и модерен вид. Ние от MAKEUP.BG подбрахме 5 идеи от 90-те, които да пробвате и през новата година.

1. Кафявият цвят на устните се завръща

През 90-те кафявото беше изключително на мода, но подобрената версия от 2019 е много по-натурална и неутрална. Вместо наситеното кафяво, което бе толкова популярно, сега нюансът ще бъде много по-земен и с по-топъл подтон. Някъде между кафявото и естествения цвят на устните.

2. Естествено изглеждащи вежди

Нагледахме се на много прекалено нарисувани вежди през 2018, особено в социалните мрежи като Instagram, но е време вече да ги поразчистим. Според световноизвестните гримьори, не трябва и да прекаляваме чак толкова, както през 90-те, когато тънките вежди бяха хит. През тази година те трябва да са добре оформени, следвайки естествената си извивка (вместо чупка, приличаща на светкавица).

3. Нейно величество – очната линия

Ако сте забравили техниките за нанасяне на очна линия е време да поизтупате от прахта уменията си. Вариантите да я направите през 2019 година са няколко. Това може да бъде мек, леко преливащ молив близо до линията на миглите или течен продукт, който да издължите във външните ъгли.

4. Край на тежкото контуриране

Пропуснете тежкото контуриране и само рамкирайте лицето. След като гримът е готов, вземете голяма пухкава четка и оформете лицето с бронзър по слепоочията, под скулите и челюстта.

5. Да на фон дьо тена

За да постигнете модерния матов деведесетарски вид, ще ви трябва висококачествен фон дьо тен. Съобразете се със своя тип кожа и нейните нужди, за да изберете най-точния продукт, с който да си придадете страхотна визия.

Ако сте фенове на стила от 90-те, но все пак искате да го приложите в по-модерен вариант, отговарящ на днешните тенденции, то тогава се доверете на съветите, които ние селектирахме. Впуснете се в 2019 с широка усмивка и няма как да сбъркате при избора на грим.

 

Коментирай
Свободно време