Здраве и красота

3-дневен детокс с вода с чия и лимон

За здравословните ползи от вълшебната напитка

12.04.2019г. / 11 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чията и лимонът са два натурални продукта, изключително богати на антиоксиданти. Заради това те са прекрасно средство да въздействате върху токсините и мазнините в тялото. Ако имате излишни мазнини за отстраняване и се чувствате претоварени с токсини, опитайте една вълшебна на питка с чия и лимон за цялостна детоксикация и отслабване.

Чията е богата на множество полезни вещества

Това миниатюрно семе съдържа голямо количество важни антиоксиданти, стимулиращи детоксикацията на тялото по естествен път. Освен това чията е богата на фибри и съдържа желеподобни вещества, които при допир с вода набъбват. Това стимулира ситостта и контролира апетита.

Мед и лимон – незаменима здравословна комбинация

В чията се намират още калций, желязо и растителни протеини, предлагащи много ползи за здравето на организма.

Лимонът е прекрасен плод

Лимонът е богат на витамин С и антиоксиданти, които също насърчават освобождаването на организма от токсините и намаляват усещането за подуване в корема. Лимонът има и още едно свойство – да потиска глада за сладко. Това е чудесен плюс, който да добавите към диетата си.

Препоръчително е напитката с чия и лимон да се пие сутрин на гладно за най-добри резултати. Може да се комбинира с кафе.

Това не означава, че не можете да пиете вълшебната напитка и през деня. Хидратацията е важна за отслабването, контрола на мазнините в тялото и детоксикацията, така че можете да си приготвите по-голямо количество и да пиете по малко от напитката през деня.

По този начин всички храни, които приемате, ще се храносмилат по-добре.

Водата с чия и лимон действа диуретично, което дава възможност на тялото да се освободи от излишните течности, причиняващи подуване, повишаване на кръвното налягане, трупане на мазнини около талията. Кожата ви също ще ви е благодарна, защото ще изглежда по-млада и свежа.

Семена от чиа за отслабване и не само

Свързани статии

Продукти за една чаша:

  • Сокът от 1 лимон
  • 1 супена лъжица семена от чия
  • 300 мл филтрирана или минерална вода
  • мед на вкус

Начин на приготвяне:

Накиснете семената от чия в 100 мл вода. Оставете ги да престоят за 1 час, така че сместа да добие гелообразна текстура. След това изстискайте лимона. Добавете сока заедно с останалите 200 мл вода в блендер. Разбийте и след няколко секунди прибавете и меда. Отново разбъркайте.

Пийте по една чаша всяка сутрин на гладно в продължение на 3 дни. Разбира се, детоксът може да се прави и за по-дълго за по-добри резултати.

Коментирай