Здраве и красота

Трикове за красота, които са задължителни за всяка жена

Вижте кои са

24.01.2019г. / 06 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена се стреми да изглежда добре, да се харесва и да бъде харесвана от другите. Красивият изряден външен вид е желан от много дами и те полагат големи усилия, за да го постигнат. За ваше улеснение ние събрахме някои от най-полезните и ценни бюти трикове, с които се надяваме, че ще ви помогнем да осъществявате успешно мисия „Красота“ всеки ден.

Внимавайте с коректора

Понякога прибягваме до този магичен козметичен продукт, който ни помага да прикрием несъвършенствата като тъмни кръгове под очите и разни неприятни пъпки или комедони. Но имайте предвид, че с него трябва да се борави разумно и да не се прекалява, тъй като тоновете грим правят лицето ви да изглежда неестествено и няма да има този ефект, който желаете.

Използвайте различни маски за лице според нуждите на кожата

Грижата за лицето предполага употребата на множество козметични продукти. Един от най-скъпоценните за кожата си остава маската за лице. Много дами обаче правят грешка като нанасят един вид маска на цялото лице, без да се съобразяват, че не всички зони по лицето имат нужда в този момент от тази маска. Например вие имате мазна Т-зона, но сухи бузи и брадичка. Вместо да нанасяте един и същ продукт навсякъде, сложете хидратираща маска върху сухите зони, а на Т-зоната нанесете маска за мазна кожа или черни точки.

Нанасяйте спирала от корените на миглите. Често срещана грешка при грима в зоната на очите е, че нанасяме спирала върху горната част на миглите. За да направим обаче погледа по-дълбок, по-естествен и съответно миглите още по-дълги, започнете да слагате спирала от корените на миглите, извивайки ги плавно нагоре. Така ще ги направите по-тъмни, по-плътни и обемни.

Нанесете продуктите за устни и завършете с руж за пухкав ефект. Топгримьорът Алис Лейн съветва винаги след нанасяне на продуктите за устни – балсам, червило, да завършваме с леко потупване с четката за руж, с което си гарантираме естествен цвят и текстура. Този трик помага устните да изглеждат по-пълни.

Ако сте с малко лице, изберете по-малка четка за руж и обратното – ако сте с по-едро лице, нанасяйте руж с по-голяма четка.

Не духайте върху четката за руж/пудра. Така може върху нея да попаднат бактерии, които след това да пренесете върху лицето си и... ясно е какво следва. Ако сте сложили повече руж и искате да изтупате излишното количество, тупнете леко четката върху чиста хартиена кърпичка и след това нанесете на лицето.

Омекотете кожата преди да започнете да скубете веждите си, като я овлажните с тампон с топла вода или напоен с крем.

Спете по гръб, за да избегнете подпухване в зоната около очите, както и торбички.

Използвайте два ластика, за да задържите по-дълго конската опашка в перфектно състояние.

Избягвайте да слагате спирала на долните мигли. Според някои гримьори, ако нанесете спирала, ще падне сянка под очите, която ще направи зоната по-тъмна.

Нанесете червило, докато се усмихвате. Така ще бъдете сигурни, че сте запълнили всички фини линии и гънки на устните, както и ъгълчетата.

Задръжте аромата по-дълго. Сложете мъничко вазелин на точките, където се усеща пулса точно, преди да се парфюмирате там. Имайте предвид, че ароматът се изветрява по-бързо, когато кожата е суха. 

Слагайте руж спрямо формата на лицето. Когато нанасяте ружа, използвайте костната структура на лицето за упътване. Именно формата на лицето ще ви упъти как да нанесете руж, например по-овалните лица би следвало да започнат с нанасянето от скулите, слизайки леко надолу към носа.

Отворете погледа. Изсветляването в зоната около очите е превъзходен начин да отворите погледа и да придадете свежест на визията си. Ако твърде ярките сенки или тези с блясък не са ви по вкуса, може да го направите по следния начин. Използвайте коректор, но с няколко нюанса по-светъл от вашата кожа, нанесете го на клепача, под веждите, както и в началото на клепача, за да избистрите погледа.

Снимки: iStock

Коментирай