Здраве и красота

10 начина да намалите обиколката на талията с 5 сантиметра

Малки промени в хранителните навици, но с голям ефект за тялото

18.02.2020г. / 15 26ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Започнете да тренирате или да правите интензивни упражнения

Ако нямате време или изпитвате досада от продължителните физически тренировки, просто увеличете интензитета на упражненията. Скъсете времето за трениране, но повишете интензивността на тренировката, за да постигнете добър ефект.

Мийте зъбите често

Интересно проучване, направено сред 14000 души, показва убедително, че миенето на зъби след хранене се отразява на отслабването. Ако държите в чантата си един комплект четка и паста и миете зъбите си по-често в офиса, ще усетите сами влиянието му. Тъй като усещането за чисти зъби е изключително приятно и придава свежест, ще се стараете устата да остане чиста за по-дълго време, което пък ще ви спести консумацията на захарни и висококалорични храни и напитки. Именно те образуват най-много плака по зъбите и оставят усещане за нечистота в устната кухина.

Хапвайте зеленчуци вместо снакс

В следобедните и вечерни часове най-често ни се хапва нещо солено или сладко, някакъв чипс или снакс, с който да утолим желанието за вкусна храна. Да, но тези т. нар. джънк храни са най-големият кошмар за красивото тяло. За да избегнете консумацията им, винаги имайте подръка здравословен снакс – нарязаните тънки пръчици морков или краставица, сурови ядки. Чрез тях ще успеете да задоволите желанието да сложите нещо за хапване в устата и то ще е здравословно и вкусно.

Не яжте след вечеря

Спрете да третирате кухнята си като денонощна закусвалня и не отваряйте хладилника след като вече сте вечеряли. Вечеряли сте, гледали сте филм, лягате да спите. Не отваряйте хладилника и не ровете в шкафа за нещо сладко. Легнете да поспите и дайте на корема си почивка от 8-10 часа. Той ще ви се отблагодари, като много скоро забележите, че е по-плосък и слаб отпреди.

Коментирай