Здраве и красота

Започва грипна ваканция за учениците в София

Обявена е грипна епидемия за София-град, Благоевград и Кюстендил

25.01.2019г. / 11 19ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

От 28 януари учениците в София излизат в грипна ваканция и ще се върнат в класните стаи на 6 февруари. С писмо на директора на столичната Районна здравна инспекция. се уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. включително, поради обявена грипна епидемия.

Учебните занятия се преустановяват до 4 февруари включително, което означава, че децата ще се върнат в клас на 6 февруари, когато започва вторият срок, тъй като 5 февруари е почивен между двата срока.

От понеделник е обявена грипна епидемия и в Благоевград. Там учебните занятия ще бъдат преустановени до 1 февруари включително.

Грипна епидемия е обявена и от РЗИ Кюстендил. Издадено е предписание на РУО – Кюстендил за временно преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на областта, считано от 28.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Припомняме, че към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати