Здраве и красота

Масло от гроздови семки за фантастична кожа

Защо да го прилагаме редовно

22.02.2019г. / 06 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красотата невинаги е природна даденост. За нея трябва да се погрижим, особено що се отнася до здравето на кожата. Бляскава, еластична и подхранена кожа означава красота.

Чувствителните, склонни към акне кожи са обект на особено внимание. Те могат да създадат различни кожни проблеми, които да влошат естествената красота и излъчване на лицето. От значение е дали ще използвате правилните продукти.

Един от тях е натуралното етерично масло от гроздови семки.

10 мощни натурални масла срещу стареене

То е изключително богат източник на витамин Е, много важен за кожата, както и омега мастни киселини, подхранващи и хидратиращи в дълбочина.

Кои са основните ползи от маслото от гроздови семки и защо трябва да го прилагаме редовно върху кожата на лицето?

Контролира акнето

Маслото от гроздови семки съдържа линолова киселина, омега-6 мастна киселина, която контролира секрецията на себум. По този начин се намалява запушването на порите, събирането на бактерии и мъртви кожни клетки, отпадъчни продукти и образуването на черни точки, потенциален риск за гнойни пъпки.

Маслото от гроздови семки има мощни противовъзпалителни и антимикробни свойства, които допълнително противодействат на акнето.

Предпазва от свободните радикали

В това масло се срещат важните витамини С и Е с мощно антиоксидантно действие. Те предпазват кожата от вредното влияние на свободните радикали, предизвикващи стареене и злокачествени промени в клетките. В допълнение имат и предпазващо от UV-лъчите действие.

Хидратират и балансират кожата

Свързани статии

Мастните киселини са най-доброто средство за дълбоко овлажняване на кожата, стимулирането на образуване на колаген и балансирането на себума. Линоловата киселина реагира на клетъчните мембрани, като укрепва кожата, има бариерна функция и допринася за омекотяването и хидратирането.

5 етерични масла, които премахват белези

Витамин Е пък спомага за възстановяването на изгубените липиди в кожата, които възвръщат младежкия ѝ жизнен вид.

Намалява възпалението

Маслото от гроздови семки има силни противовъзпалителни свойства, които контролират реакцията на кожата към различни дразнения.

Намалява фините линии и бръчките

Добре хидратирана и подхранена кожа означава по-малко бръчки. Антиоксидантите в маслото от гроздови семки допълнително неутрализират свободните радикали. Така кожата запазва младостта, еластичността и гладкостта си задълго.

Коментирай